Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

15823943_10155571520118056_524160633_o (1)Asociația „High Hopes“ din Târgu Jiu va organiza, în luna februarie, o campanie socială cu privire la nevoile și problematica persoanelor cu dizabilități. Organizația va desfășura o acțiune de marcare a Zilei Internaționale a Bolilor Rare, care va avea loc pe data data de 28 februarie.

Nicoleta Stoica, președintele Asociației „High Hopes“, spune că e nevoie de o campanie de informare a opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și necesitatea respectării drepturilor acestora:

„În mijloacele de transport în comun sunt anumite scaune și spații pentru persoanele cu handicap, dar acestea nu sunt respectate. O persoană aflată în scaunul cu rotile are nevoie de un spațiu adaptat pentru a putea călători, dar acestea sunt ocupate de cele mai multe ori. La fel se întâmplă și cu locurile de parcare pentru mașinile persoanelor cu dizabilități. Aceste locuri sunt cât mai aproape de intrările în instituțiile publice, tocmai pentru ca persoanele cu handicap să nu fie nevoite să se deplaseze foarte mult. Poate că multe persoane sănătoase nu știu cât de mult îi ajută toate aceste lucruri cei care au probleme de sănătate“.

Un număr de 20 de persoane cu dizabilități au reușit să petreacă împreună Revelionul la un restaurant din Târgu Jiu, mulțumită Asociației „High Hopes“. Acțiunea este denumită „Împreună pentru incluziune, împreună în noaptea dintre ani” și se află la cea de-a doua ediție.

„Are ca scop facilitarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități. Consider că este nevoie de acest gen de proiecte, pentru a demonstra că și persoanele cu dizabilități se distrează la fel ca toată lumea. Au întâmpinat noul an cu bucurie în suflet datorită acestei inițiative, care sperăm să continue în fiecare an. Le mulțumim sponsorilor pentru sprijinul acordat. A fost atât de frumos încât am plecat ultimii de la Revelion“, a mai precizat Nicoleta Stoica, persoană cu handicap, care suferă de tetrapareză spastică.
15857120_10155571534973056_571199976_o (1)

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.