Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13595487_10206699301309802_2130878246_nAsociația Pro Animals din Târgu-Jiu demarează, la jumătatea acestei luni, un program de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor din Gorj, prin intermediul singurei Clinici Veterinare Mobile existente în județ.

Clinica mobilă a fost achiziționată de către Asociația Pro Animals, în luna mai, cu mari eforturi, cu ajutorul organizației Pro Animals Finlanda, din dorința de a veni în sprijinul autorităților, dar și a cetățenilor, cu o soluție eficientă, umană și civilizată pentru rezolvarea problemei câinilor și pisicilor fără stăpân. Este singura Clinică Mobilă din țară, deținută de către un ONG de profil, dotată la standarde europene, cu echipament necesar intervențiilor chirurgicale. Scopul principal al programului desfășurat de Clinica Veterinară Mobilă este controlul reproducției și reducerea, în timp, a numărului animalelor fără stăpân, prin derularea unor Campanii de Sterilizări Gratuite a câinilor și pisicilor, în colaborare atât cu primăriile din județul Gorj, cât și cu persoane private/ONG-uri/instituții. Programul este unul de stopare a fenomenului, de prevenție pe termen lung, de îmbunătățire a calității vieții animalelor și de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor. Coordonatorul Clinicii Mobile și al Programului de Sterilizări/Castrări gratuite pentru câini și pisici este medicul veterinar dr. Paraschiv Patricia.

13598860_10206699300749788_268616776_nSe va deplasa în județ

Clinica Veterinară Mobilă se va deplasa oriunde în județ, acolo unde există cereri, drept urmare se aşteaptă ca primăriile interesate, dar și iubitorii de animale, să contacteze veterinarii. Acest program va fi oferit gratuit, în limita fondurilor disponibile, cu susținerea organizațiilor partenere din Finlanda și Germania. „Principala sursă a animalelor aflate pe străzi o reprezintă câinii și pisicile cu deținător care, din considerente financiare și din lipsă de responsabilitate, nu le sterilizează/castrează și preferă să recurgă la abandonul acestora. Prin intermediul Clinicii Veterinare Mobile se va acorda și asistență medical – veterinară gratuită câinilor și pisicilor fără stăpân, cât și cazurilor sociale, în conformitate cu legislația în domeniu, astfel încât, prin acțiunile noastre, să se reducă simțitor numărul abandonurilor și al cruzimilor față de animale. Inaugurarea Clinicii Mobile va avea loc pe data de 14 iulie 2016, iar în perioada 15-20 iulie aceasta se va afla în câteva mini-campanii în mai multe localități din județul Gorj”, a transmis Patricia Paraschiv, organizatoarea proiectului.

Invitați din Finlanda

Prezenți la inaugurare vor fi și reprezentații Pro Animals Finlanda, dar și ai unor instituții publice din județul Gorj. Asociația Pro Animals este singura asociație activă pentru protecția animalelor din județul Gorj, înființată în anul 2000, având o activitate complexă. Aceasta deţine un adăpost privat cu peste 900 de animale.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.