Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Fondurile europene sunt o oportunitate de care au profitat din plin și autoritățile locale din comuna Cîlnic. Fie că au fost accesate fonduri pentru construirea unui afterschool, realizarea canalizării în satele comunei, fie că sume importante vor fi utilizate în domeniul cultural, de pe urma lor vor avea de profitat cetățenii! Primarul Dumitru Vulpe a declarat că așteaptă vești bune de la AFIR Craiova, acolo unde a depus proiectul de Modernizare și dotare a Căminului cultural din comună-cu o valoare de 250.000 de euro.

Căminul cultural din comuna Cîlnic va fi modernizat și dotat cu ajutorul fondurilor europene, spune primarul Dumitru Vulpe. Potrivit proiectului, Căminul cultural va fi modernizat, se va schimba șarpanta, va fi extins grupul sanitar, se va face reabilitarea clădirii. De asemenea, vor fi achiziționate costume populare, acordeon, fluiere, camere video, aparatură electronică, dulapuri, alte instrumente muzicale. Valoarea proiectului este de 250.000 de euro.  „Am încheiat un protocol cu cei de la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu și am început deja cursurile de olărit, cele de dans și muzică. Avem copii talentați, care își doresc să învețe meșteșugurile vechi, pe cale de dispariție, cum este olăritul la noi în comună. Am avut aici satul Găleșoaia cu olarii săi, așa că l-am adus pe meșterul Coneru să le predea olăritul copiilor. Micuții au fost foarte încântați. Chiar înainte de a a depune proiectul pentru modernizarea și dotarea Căminului cultural, voiam să încheiem acest protocol cu SPA. Acum așteptăm vești de la AFIR Craiova, au venit de au făcut inspecția în teren și nu au avut nicio obiecție. Cu siguranță, veștile vor fi bune și din primăvară ne vom apuca de treabă, vor începe lucrările”, a spus Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

În afară de cursul de olărit, copiii din comuna Cîlnic vor învăța dansuri populare tradiționale și muzică populară, căci va fi înființat și un grup folcloric, dar și o trupă de dansatori în această comună, care după ce proiectul reabilitării Căminului va fi gata, vor avea un spațiu modern și dotat la standarde europene unde vor face repetiții și se vor bucura de timpul petrecut în compania profesorilor de la SPA Târgu-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.