Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, invită publicul la Recitalul „Camera Copiilor”, susținut de Maria Tovba, sâmbătă, 3 iunie 2023, de la ora 17.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii.

Organizat în preajma Zilei Internaționale a Copilului, evenimentul muzical reunește cele șapte romanțe din ciclul „Camera Copiilor” de Modest Petrovici Musorgski, compus între anii 1868 și 1872. Este prima creație a compozitorului care reușește să depășească frontiere, făcând o incursiune în cultura europeană, prin intermediul copilăriei. Musorgski prezintă lumii o superbă călătorie în minunata lume a copiilor, ce readuce în suflet bucuria și parfumul amintirilor.

Originară din Republica Moldova, Maria Tovba este absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Din 2021, este studentă la Master, în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Interpretare Muzicală, sectia Canto, la clasa Lect. Univ. Dr. Lăcrămioara – Maria Hrubaru Roată. Este, de asemenea, colaborator al Operei Naționale Române Iași.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.