Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Camelia Cotigă este o frumoasă elevă a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu pe care voluntariatul a ajutat-o să-și învingă teama de a vorbi în public, dar și să lege prietenii la distanță. Fiind membru fondator al clubului Interact Târgu Jiu, tânăra și-a demonstrat calitățile de lider din poziția de președinte al clubului, în anul rotarian 2016-2017. A jucat volei de performanță, iubește sportul, călătoriile, lectura și scrisul despre care spune că o ajută să se liniștească și să gândească limpede în perioadele mai grele din viața sa. Modelul ei în viață este sora sa mai mare pe care o admiră pentru că i-a dovedit că totul se poate realiza dacă îți dorești cu adevărat și depui efortul necesar. Tot sora ei este cea care i-a fost alături cu o vorbă bună atunci când a avut nevoie și a învățat-o să deosebească binele de rău. După ce va susține examenul de bacalaureat, Camelia va alege o facultate în domeniul economic, deoarece acesta este cel pe care profesoara și mama sa au făcut-o să-l îndrăgească.

„Pasiunile mele sunt călătoriile, lectura, practicarea diferitelor sporturi și scrisul..”

Reporter: Spune-mi ce fel de persoană ești și care consideri că ar fi atuurile tale?

Camelia Cotigă: Mă consider o persoană sociabilă, plină de viață și care răspunde pozitiv la toate încercările vieții. De asemenea, sunt o bună ascultătoare si sfătuitoare, acestea fiind cele mai bune atuuri pe care le am.

Reporter: Care sunt pasiunile tale și pe care o preferi? De ce?

Camelia C.: Pasiunile mele sunt călătoriile, lectura, practicarea diferitelor sporturi și scrisul. Pasiunea preferată este scrisul chiar dacă multă lume nu știe. Scrisul a fost și este activitatea care mă liniștește cel mai mult, mă ajută să mă descarc și să gândesc mai limpede în punctele critice din viața mea.

Rep.: Am înțeles că ai jucat și volei de performanță; de ce ai renunțat?

Camelia C.: Am jucat o bună perioadă de timp, atât volei, cât și tenis de câmp. Timpul nu mi-a mai permis să continui la nivelul ridicat la care jucam, dar nu am renunțat niciodată la aceste două sporturi. Chiar dacă acum nu mai sunt toată ziua pe teren, sportul nu-mi lipsește din viață, deoarece este o activitate relaxantă care mă echilibrează și care mă ajută să mă mențin în formă.

Rep.: Care ar fi cele mai mari realizări ale tale de până acum?

C.C.: Cele mai mari realizări din viața mea au fost când am devenit președintele clubului Interact Târgu-Jiu și când, cu ajutorul clubului Rotary, am reușit să-mi reprezint țara în trei tabere internaționale din Turcia, respectiv Italia.

„Cu ajutorul voluntariatului mi-a dispărut timiditatea și mi-am învins pentru totdeauna frica de a vorbi în public…”

Rep.: Ai fost membru fondator al clubului Interact Târgu Jiu; povestește-mi despre club și despre acea perioadă din viața ta.

C.C.: Totul a început când eu aveam 14 ani. Alături de câțiva tineri, am reușit să înființăm în Târgu-Jiu un club Interact. Cu ajutorul clubului Rotary, în 2014 dorința ni s-a îndeplinit, așa că și Târgu-Jiu avea un club al tinerilor interactieni.  Interact este o organizație non-profit sponsorizată de către Clubul Rotary, care reunește tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, având drept scop dezvoltarea relațiilor de prietenie, precum și a abilităților nonformale în rândul adolescenților. Interact este, de asemenea, o organizație globală răspândită în peste 159 de țări.

Rep.: Cum te-a ajutat voluntariatul să te dezvolți pe plan personal?

C.C.: Cu ajutorul voluntariatului mi-a dispărut timiditatea și mi-am învins pentru totdeauna frica de a vorbi în public. În plus, am dat viață unor prietenii cu anumiți tineri, atât din alte orașe ale României cât și din alte țări.

„Sora mea este modelul meu în viață…”

Rep.: Anul acesta vei da bacalaureatul. Ce facultate ai de gând să urmezi?

C.C.: Încă sunt indecisă la ce facultate voi aplica, dar cu siguranță voi alege domeniul economic, deoarece atât profesoara mea de economie, cât și mama mea au reușit să mă facă să îndrăgesc acest domeniu.

Rep.: Ești hotărâtă asupra unei meserii anume?

C.C.: Cu siguranță meseria mea va avea legătură cu economia, dar nu pot da un răspuns concret în acest moment. Consider că anii de facultate mă vor ajuta să descopăr drumul în viață.

Rep.: Ai un model în viață? Pe cine și de ce?

C.C.: Sora mea este modelul meu în viață. Chiar dacă evit să-i spun aceste cuvinte, ea a fost și va rămâne modelul meu. Fiind sora cea mare, a fost mereu lângă mine și m-a învățat ce este bine și ce nu. Ea mi-a demonstrat că totul este realizabil dacă îți dorești cu adevărat și dacă depui efortul necesar pentru a-ți atinge țelul.

Rep.: Care ar fi întrebarea la care ai vrea să ai un răspuns?

C.C.: “De ce există frica?”

Sinceră să fiu îmi pun deseori această întrebare și încă nu i-am găsit răspuns.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.