Muzeul Satului din București invită, și anul acesta, copiii să fie „Călători prin tradiţii de primăvară!”. Dragobetele și Mărțișorul, cele două sărbători ale începutului de primăvară, sunt o bună ocazie pentru a cunoaște obiceiurile și tradițiile legate de această perioadă de trecere de la iarnă la primăvară, de la frig la cald, o perioadă de renaștere a naturii.
„Vom confecționa alături de profesorii coordonatori – meșteri populari și artiști plastici – mărțișoare, dar și păpuşi, păsări, zgărdane, colaje şi alte obiecte decorative din materiale naturale și reciclabile: coajă de nucă, flori presate, lână, semințe, ață, lemn etc.”, au transmis reprezentanții muzeului.
Atelierele vor avea loc în zilele de 13, 20, 27 februarie, dar şi 6 martie. Aceste ateliere le oferă copiilor, cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, ocazia de a petrece timpul liber prin implicarea în activităţi creative.
„Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori. Numărul maxim de participanți la un atelier este de 10 persoane, respectând normele în vigoare, iar condiţia de desfăşurare a unui atelier este de a avea minimum 5 copii înscriși.” au mai precizat organizatorii.
Înscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected], menționându‑se atelierul ales, numele copilului, vârsta şi un număr de telefonunde la care părinţii pot să fie contactați.
Costul unui atelier este de 40 de lei/participant și se achită în ziua desfășurării atelierului, la casieria muzeului.