Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

buturugaÎn Parcul Central din Târgu Jiu există o construcție specială denumită „Buturuga“, după forma acesteia. A fost primul element care a stat la baza amenajării unei noi zone în incinta parcului.

Cărămida pentru acest obiectiv a fost donată de romii cărămidari din cartierul Obreja, iar restul materialelor au fost puse gratuit la dispoziție de alte două întreprinderi din oraș. „Construcția a fost realizată în anul 1962 de C. Pârvu, un artist în ale zidăriei, care n-a avut nevoie de un plan anume, fiindu-i suficientă schița sumară ce i-a fost prezentată, dar lucrarea a fost realizată mai mult din imaginația sa și a reușit să capteze atenția vizitatorilor“, se arată în volumul „Amintirile orașului“.

„Buturuga” a fost reabilitată

După 1989, „Buturuga” a fost abandonată o perioadă. Locul se degradase și nu mai era o atracție pentru cei care pășeau în Parcul Central din Târgu Jiu. După anul 2000, locul a fost refăcut, iar acum a devenit un loc foarte căutat, mai ales că în apropiere s-a amenajat un loc de joacă pentru copii, o terasă și și-au făcut apariția și câțiva dinozauri din ciment.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.