Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Bustul poetului Grigore Vieru a fost dezvelit, duminică, în holul sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO), în prezența celor doi fii ai scriitorului, Călin și Teodor Vieru. Lucrarea este realizată de sculptorul gorjean Paul Popescu.

Inițiativa realizării bustului îi aparține lui Vasile Vulpe, un fost angajat al CEO care acum este pensionar. Acesta a fost un prieten apropiat al poetului Grigore Vieru și a primit susținerea necesară din partea actualei conduceri a companiei și a directorului societății Artego, Viorel David, pentru realizarea bustului poetului patriot, care a luptat pentru unirea Basarabiei cu România. „Respectul meu și al tuturor se îndreaptă către domnul Vulpe, pentru că necontenit a încercat să obțină o vorbă bună, o promisiune și până la urmă a reușit. Visul domniei sale de a-l vedea pe Grigore Vieru într-un monument la Târgu Jiu s-a îndeplinit“, a precizat prefectul de Gorj, Ciprian Florescu.

Monumentul a fost inaugurat printr-o slujbă religioasă.

Ce își dorește fiul lui Grigore Vieru

Călin Vieru este parlamentar în Parlamentul Republicii Moldova, iar fratele său este medic în România. Călin Vieru, fiul poetului, speră ca idealul tatălui său va fi îndeplinit: „Foarte mulți oameni din Moldova și din țară spun că opera tatălui meu este actuală. (…) Poporul din Basarabia are o mare speranță și o mare trăire în anul Centenar că ne vom regăsi la sânul patriei mamă“.
Grigore Vierul a fost de mai multe ori în județul Gorj între anii 2001-2003.

O stradă din Târgu Jiu va purta numele poetului

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că o stradă din Târgu Jiu va purta numele poetului: „L-am cunoscut pe Grigore Vieru în perioada în care eram deputat și toți care eram în Parlamentul României am remarcat modul cald în care ni se adresa. Toți eram frații dumnealui, indiferent de locul în care proveneam. Astăzi este un moment extraordinar în care îl aducem pe Grigore Vieru alături de Brâncuși, Ecaterina Teodoroiu, de Tudor Vladimirescu. (…) În discuțiile pe care le-am avut cu secretarul municipiului Târgu Jiu am ajuns la concluzia că una dintre străzi va purta numele marelui poet. Strada va fi în zona unde s-au construit casele pentru expropriați“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.