Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cei mai buni elevi de clasa a XII-a sunt acceptați pe loc la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), condiția fiind promovarea examenului de bacalaureat. Participanții la olimpiadele naționale care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni) au posibilitatea să ocupe locuri fără taxă în cadrul facultăților UVT. Măsura este valabilă pentru toți olimpicii naționali și internaționali, indiferent de disciplina la care au participat. An de an, zeci de elevi din Gorj aleg să meargă la facultate la Timișoara, în cadrul UVT.

uvt-universitatea-de-vest-timisoara

Din ce în ce mai mulți gorjeni aleg facultățile din Timișoara, ulterior absolvirii studiilor, rămânând în județul Timiș. Dintre orașele universitare din țară, Timișoara numără printre cei mai mulți studenți din Oltenia, în special din Gorj și Mehedinți. UVT oferă olimpicilor locuri la fără taxă, dar și alte beneficii! „Premianții la faza națională a olimpiadelor au trecut prin mai multe etape până să ajungă la acest nivel. Ei sunt cei mai buni elevi ai noștri și ne dorim să îi avem studenți. Universitatea, prin facultățile sale, oferă mai multe facilități olimpicilor naționali, printre care și accesul pe locuri fără taxă, întrucât au demonstrat deja că pot face performanță. Dincolo de propria lor activitate educațională, ei ridică și nivelul grupurilor în care învață. Oricum ai privi lucrurile, acești tineri sunt un câștig”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Prorector al UVT este nimeni altul decât gorjeanul Mădălin Bunoiu (foto mai jos n.red.), fiul regretatului director Dumitru Bunoiu de la Colegiul „Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu.

Beneficii pentru olimpici

madalin-bunoiu-uvt

În plus, față de accesul în facultățile UVT pe locuri fără taxă, olimpicilor naționali și internaționali care au primit distincții în cadrul competițiilor, indiferent de disciplină, le sunt acordate următoarele facilități:

– Bursă în valoare de 800 lei/lună acordată din fondurile Universității de Vest;

– Integrarea în cele mai bune proiecte/centre de cercetare ale UVT;

– Asigurarea costurilor de transport și cazare pentru participări cu lucrări la conferințe naționale/internaționale;

– Cazarea gratuită în căminele Universității;

– Permis gratuit pe toată perioada studiilor la Biblioteca Centrală Universitară;

– Acces gratuit la bazinul de înot al UVT;

– Transport gratuit pe mijloacele de transport  în comun din Timișoara;

– Abonament la Teatrul Național Timișoara și/sau la Filarmonica Banatul.

Măsura și-a dovedit deja eficacitatea. În fiecare an, zeci de olimpici naționali aleg Universitatea de Vest din Timișoara pentru a-și continua studiile.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.