Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe marți, 14 martie 2023, începând cu ora 18:00, la un nou dialog din seria „Idei în Agora” cu tema „România neîmplinită. Speranțele și dezamăgirile Generației ’80”. Stelian Tănase în dialog cu Sorin Antohi. Întâlnirea va avea loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151). Intrarea este liberă.

„Doi vechi prieteni care au trecut prin multe, au văzut și au înțeles multe, se întâlnesc pentru a vorbi în public despre lumea la care visau ei și alții în anii 1980. Și despre ce-a ieșit până azi. Generația ‘80 are în acest context o semnificație mult mai cuprinzătoare decât aceea, foarte răspândită și în general autoreferențială, legată de literatură. Pe noi ne interesează de fapt istoria pur și simplu, ca și istoria unor speranțe și dezamăgiri pe care le-am împărțit și întors pe toate fețele de când ne știm. Mai mult, Stelian Tănase le-a explorat și prin literatura lui, dar privind mereu dincolo de ficțiune”, a declarat Sorin Antohi.

Idei în Agora este un program dedicat analizei spiritului public. A fost inițiat în 2017 de Sorin Antohi și este susținut de Adrian Majuru. Realizat de Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Orbis Tertius / A Treia Lume. Întâlnirile au formate diferite și propun un dialog între curente, mișcări, personalități, viziuni despre lume, teorii, ideologii.

Filmele sunt postate pe YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv5R2xEgA_M5nzwIUGl8kcQ

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.