Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 14 septembrie 2023, de la ora 19.00, la un concert de muzici tradiționale susținut de Taraful lui Șandorică de la Valea Largă și de Marian Sandu și Taraful din Teleorman. Evenimentul face parte din Zilele Muzeului Țăranului și va avea loc la Studioul Horia Bernea. Intrarea este liberă.
Taraful lui Șandorică de la Valea Largă

Zona etnografică a Câmpia Transilvaniei se situează la intersecția județelor Cluj, Mureș și Bistrița-Năsăud. Aici, suitele lungi de melodii de joc încep cu majestuoasele purtate și se încheie în ritm vijelios cu hărțagurile. Stilul aspru și viguros al zonei este dus mai departe de către Francisc Rîza cunoscut ca Șandorică de la Valea Largă și de taraful de familie al acestuia.

Marian Sandu și Taraful din Teleorman 

Acești lăutari de pe Teleorman, care își asumă cu fermitate repertorii și stiluri vechi, sunt ca o veste bună într-o lume ce pare să-și abandoneze încet-încet tradițiile muzicale. Ei excelează încă în interpretarea cântecelor de dragoste de pe Vlașca și Teleorman, practică devenită tot mai rară astăzi.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.