Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține excelența în rândul copiilor și tinerilor și, alături de Consiliul Municipal al Elevilor București, a premiat inițiativele civice, proiectele dezvoltate și implicarea elevilor din învățământul pre-universitar pe tot parcursul anului școlar. Palatul Național al Copiilor a fost ieri gazda primei ediții a unui eveniment special numit „Ziua Elevului Bucureștean”.

În cadrul galei au fost premiate categorii precum: „Cel mai popular Consiliu Școlar al Elevilor”, „Cel mai bun proiect de la elevi pentru elevi” , „Cel mai activ Consiliu Școlar al Elevilor”, „Sustenabilitate” și „Cetățenie democratică”.

Premiul pentru „Cel mai activ Consiliu Școlar al Elevilor” a fost câștigat de  Consiliului Școlar al Elevilor al Colegiului Național Cantemir Vodă care s-au putu mândri cu peste 5000 de ore de activitate și cu 6 evenimente organizate.

La categoria „Sustenabilitate” s-a remarcat un grup de elevi din mai multe licee bucureștene care au creat un proiect „Thrift Palette” care promovează sustenabilitatea și consumerismul responsabil în rândul tinerilor. De asemenea, proiectul a avut și o latură umanitară, donațiile primite fiind redirecționate către o cauză caritabilă.

Premiul pentru cel mai bun proiect de „Cetățenie democratică” a fost câștigat de Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic “Jean Monnet” cu proiectul EPAS – Școli-ambasador ale Parlamentului European.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a acordat premii care au constat în trotinete, cărți și diplome. Festivitatea de premiere a cuprins și momente artistice inedite, realizate de elevi.

Consiliul Municipal al Elevilor București este unul dintre partenerii educaționali ai Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și reprezintă peste 400 de mii de elevi, fiind unica structură de reprezentare a tuturor elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar de stat și privat din Capitală.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.