Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Național al Țăranului Român organizează marți, 13 decembrie 2022, începând cu ora 18:00, la Sala Media, dezbaterea cu titlul „Start diferențiat, final uniform dramatic. Sociologia est-europeană interbelică”.

Tema dezbaterii propuse de grupul independent Cooperativa Gusti a apărut ca o necesitate, întrucât, adâncind cercetarea sociologiei interbelice, nu puteam să nu realizăm că o serie de condiții similare pot da naștere unor dezvoltări similare; pe de altă, legăturile profesionale care s-au stabilit cu vecinii au fost mai curând spontane și nu au fost explorate suficient până în prezent.

Startul legăturilor dintre sociologi după 1918 a fost îngreunat și a apărut cu întârziere, ca urmare a faptului că sociologii occidentali (mai ales francezi și germani) s-au poziționat în tabere opuse în timpul războiului.

În cadrul dezbaterii, invitații vor încerca să răspundă la câteva fațete ale întrebării: de ce sociologiile est-europene s-au apropiat spontan și cum și de ce a avut Școala gustiană oportunitatea să contribuie masiv la această apropiere?

Dezbaterea este prilejuită de recenta apariție a volumului de studii Mărire și decădere. Școala gustiană în context central-est-european după Marele Război, coordonat de Theodora-Eliza Văcărescu și de Zoltán Rostás, publicat de Editura Eikon în acest an.

Participă:

Dr. Ionuț Butoi

Dr. Alin Ciupală

Drd. Dana Costin

Dr. Maria Larionescu

Dr. Irina Nastasă-Matei

Dr. Victor Rizescu

Dr. Zoltán Rostás

Dr. Dumitru Sandu

Dr. Cristian Vasile

Dr. Theodora-Eliza Văcărescu

Intrarea este liberă.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.