Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Un eveniment dedicat lui Constantin Brâncuși a avut loc la Chișinău, la Centrul Academic Internațional Eminescu, pe data de 27 octombrie, la inițiativa publicistului Laurian Stănchescu. A fost vorba despre o celebrare internațională dedicată geniului sculpturii moderne. La eveniment a participat și o delegație a Consiliului Județean Gorj.

 

„Centrul Academic Internațional Eminescu” din Chișinău i-a fost alături lui Laurian Stănchescu, inițiatorul proiectului de celebrare internațională a lui Brâncuși. Prin evenimentul de la Chișinău, Constantin Brâncuși a fost recunoscut ca fiu al Basarabiei și încununat cu toate inimile românești de acolo, spune poetul Laurian Stănchescu. Au participat academicieni, reprezentanți ai vieții culturale din Republica Moldova, artiști, poeți. De asemenea, a fost prezentat și un ziar dedicat lui Brâncuși, „părintele sculpturii moderne”. La Chișinău, s-a acordat „Ordinul Onorific” și „Medalia Celebrării Brâncuși”. Din partea CJ Gorj au participat Gheorghe Nichifor, vicepreședintele CJ Gorj și Cristian Toader Pasti, consilierul președintelui CJ. „A fost un triumf al memoriei Părintelui Sculpturii Moderne! Mulțumesc doamnei Elena Dabija și domnului Mihai Doloton, Televiziunii Naționale, Jurnal TV, Unirea TV, Radio Moldova, Ambasadei României prin prezența domnului Radu Filip, delegației Consiliului Județean Gorj, domnilor academicieni Mihai Cimpoi și Nicolae Dabija, elitei culturale și artistice a Basarabiei, Uniunii Artiștilor Plastici, tuturor care au fost la întâlnirea cu Titanul din Hobița”, a spus publicistul Laurian Stănchescu, la inițiativa căruia s-a organizat evenimentul din Chișinău. Acesta a prezentat și câteva documente inedite legate de Brâncuși. A fost vernisată și o expoziție de fotografie cu oprele inegalabilului sculptor.

Distribuie:

1 Comment

  • Laurian Stănchescu, 29 octombrie 2017 @ 18:42 Reply

    Mulțumesc tare mult, apreciez iubirea și respectul dumneavoastră pentru „Părintele Sculpturii Moderne”, Constantin Brâncuși. Cu stimă, Laurian Stănchescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.