Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Bojdeuca lui Ion Creangă, din Iași, se închideBojdeuca lui Ion Creangă, din Iași, va intra într-un amplu proces de restaurare la începutului anului 2022, iar pe durata lucrărilor acesta va fi închis. Marți, 4 ianuarie, va fi prima și ultima zi în care se mai poate vizita, intrarea fiind liberă.

Lucrările care vor demara la începutul anului 2022 și vor include activități de restaurare și securizare a Bojdeucii, lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii muzeului, refacerea amfiteatrului și circulațiilor pietonale din incintă, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat, iar perioada de implementare este de 24 luni.”, trasmit reprezentații Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Bojdeuca lui Ion Creangă, locul unde au fost scrise „Amintirile din copilărie”

„Căsuța «cu trei odăi, coperită cu stuh, și în ogradă fântână» l-a găzduit pe Ion Creangă (1837-1889) din vara anului 1872, când a fost răspopit și nevoit să părăsească locuința din incinta Mănăstirii Golia, până la moarte. «Poveștile» și «Amintirile din copilărie» au fost scrise în căsuța botezată de scriitor bojdeucă. În vara și toamna anului 1876, a locuit aici și Mihai Eminescu, găzduit de bunul său prieten.”, se arată de către reprezentanții muzeului.

Bojdeuca lui Ion Creangă este primul muzeu literar din România, inaugurat pe 15 aprilie 1918, iar în acest moment este cel mai vizitat obiectiv al Muzeului Național al Literaturii Române Iași, anual trecându-i pragul peste 50.000 de vizitatori.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.