Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

ionut-1Trăiește jocul popular cu intensitate maximă și spune că viața prinde contur atunci când se află pe scenă. Ionuț Bogdan Lăpădat, în vârstă de 15 ani, elev la Liceul Tehnologic Turceni, reprezintă încă un exemplu al unui tânăr care merită susținut pentru a-și îndeplini visurile. Acesta face parte din Ansamblul Folcloric „Brâulețul” de aproximativ cinci ani, timp în care a învățat că viața este mai frumoasă datorită acestui gen de exprimare. Vrea să urmeze o facultate în domeniu și să trăiască în pași de dans pentru tot restul vieții sale. Aflați povestea acestui adolescent, dar și cine i-a vegheat pașii, în interviul oferit pentru „Cult-ura.ro”.

Reporter:  Când ți-ai descoperit această pasiune pentru dans și cum a fost momentul? Ce vârstă aveai?

Ionuț Bogdan: Această pasiune am descoperit-o în clasa a V-a, aflând de la sora mea că se fac înscrieri la ansamblu și am vrut și eu să încerc. La început mergeam la repetiții doar ca să mă distrez, însă după ceva timp am ajuns să iubesc dansul.


steleaReporter: De când faci parte din Ansamblul Folcloric „Brâulețul” Turceni și cine te-a îndrumat spre acesta?

Ionuț Bogdan: Eu fac parte din Ansamblul Folcloric ,,Brâurețul” de 5 ani. Timpul petrecut cu ceilalți colegi a fost minunat. Spre dans am fost îndrumat atât de familie cât și de domnul instructor Marian Stelea, dar și de pasiunea pentru acesta.

Reporter:  La ce concursuri/ festivaluri ai luat parte până în prezent datorită dansului? 

Ionuț Bogdan: De-a lungul timpului am participat la numeroase concursuri și festivaluri. În aceasta vară am fost invitați la Festivalul Internațional Folcloric din Bulgaria, la Burgas, Nessebar. A fost o oportunitate deosebită. Nu oricine poate să ajungă într-o altă țară, iar eu m-am simțit o persoană foarte norocoasă că am reuşit să ajung acolo. Dar, cel mai mare merit pentru deplasările noastre îl au tot domnii instructori Marian și Adriana Stelea.

ionut-5Reporter: Vrei să îți faci o carieră din acest domeniu sau vrei să păstrezi dansul ca hobby?

Ionuț Bogdan: La început, dansul a fost un hobby, nimic important, dar după ceva timp, acesta a devenit un mod de viață, de exprimare. În viitor aș vrea să-mi fac carieră din dansul popular. Chiar dacă o să fie destul de dificil nu voi renunța niciodată la visul meu, ambiția și susținerea familiei mă vor ajuta în împlinirea acestuia!

Reporter: Ce ai vrea să studiezi după finalizarea liceului sau cu ce anume ai vrea să te ocupi, ce profesie vrei să ai?

Ionuț Bogdan: Aș vrea să urmez, după finalizarea liceului, Facultatea de Etnologie și Folclor și să devin dansator cu diplomă, deoarece dansând mă simt în lumea mea,viața prinde contur, uit tot răul și toată tristețea din lume, acest sentiment nu poate fi exprimat în cuvinte și doresc să învăț și alte persoane ceea ce știu eu și nu numai.

ionut-6Reporter: Pe lângă dans mai ai și alte pasiuni?

Ionuț Bogdan: Pe lângă dans, îmi place foarte mult să scriu poezii. Acest hobby l-am descoperit când eram mai mic, la 8 ani. Chiar dacă îmi place să compun nu pot spune că excelez sau că muncesc foarte mult să îmi fac o carieră în acest domeniu.

Reporter: Ce sentimente te încearcă atunci când te afli pe scenă?

Ionuț Bogdan: Când sunt pe scenă mă simt minunat. De fiecare dată, nu contează locația sau numărul oamenilor din public, sentimentul de fericire produs de gândul că aduc pe fața privitorilor zâmbete e de nedescris. La fiecare spectacol un nou sentiment mă încearcă. Când sunt pe scenă simt că zbor,simt că toată lumea este a mea, simt că ,,mă rup” de lume și de realitate.

ionutReporter: Ai idoli în domeniul dansului? Ai vrea să ajungi ca un dansator anume?

Ionuț Bogdan: Da, am doi idoli, pe domnii instructori Marian și Adriana Stelea. Acești doi oameni au pus suflet și răbdare în fiecare secundă petrecută alături de noi, de copii dumnealor, așa cum le plece să ne numească, învățându-ne diferiți pași ai dansului tradițional. Dumnealor ne-au arătat că doar prin seriozitate și perseverență putem ajunge departe și, ascultându-i, noi, cei din Ansamblul ,,Brâulețul” am ajuns să fim destul de cunoscuți în lumea dansului popular.

Reporter: Ce reprezintă dansul pentru tine, într-un singur cuvânt?

Ionuț Bogdan: Cred că viața mea fără dans n-ar mai avea sens, totul ar fi monoton, trist. Dansul, după părerea mea, nu poate fi rezumat într-un singur cuvânt. El este un mod de viață, un mod de a te exprima, de a vedea lumea din altă perspectivă. Dacă aș rezuma totul la un singur cuvânt, cred că dansul, pentru mine, înseamnă: TOTUL!

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.