Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

carteEvenimentul „Blind date with a book” a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“. Acțiunea constă în vânzarea unor cărţi împachetate care au ca unic indiciu câte o scurtă descriere a cărţii, un cuvânt cheie sau un desen reprezentativ astfel încât cititorul nu poate fi influenţat de copertă, autor sau titlul cărţii. Tinerii au putut să cumpere cărți pe tot parcursul zilei.

„Am cumpărat o carte. Pentru că sunt pasionată de vampiri și filme cu vampiri, astfel că am ales cartea pe care care scrie «Viața lângă un vampir“, a spus o elevă de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“.

Camelia Cotică, președintele clubul „Interact“, care a organizat manifestarea, a spus că acțiunea are ca scop încurajarea lecturii:

„Am împachetat aproximativ 100 de cărți, pentru a nu se vedea coperta și a nu se cunoaștea titlul și autorul ca să nu se mai judece o carte după copertă. Vrem să-i facem pe tineri să citească mai mult. Acțiunea a mai fost organizată și anul trecut și a fost un real succes“.

„Trebuie să existe dorința de a citi și a descoperi lucruri noi“

Olimpia Bratu, director al Bibliotecii Județene, a spus că acțiunea este o invitație la lectură: „Christian Tell“ este o gazdă bună pentru tineri. Proiectul «Interact» organizat de tineri este o invitație la lectură și sprijinim ideea de a da întâlnire și altor tineri din comunitate cu o carte necunoscută“.

Evenimentul a fost susținut de clubul Rotary. „Susținem întotdeauna acțiunile Interact. Sperăm că tinerii vor avea mulți prieteni și sunt convins că această manifestare se va desfășura și în anii viitori. Până la urmă, trebuie să ai o dorință de a citi, pentru că trebuie existe dorința de a citi și a descoperi lucruri noi. Fiecare desen făcut de tineri pe fiecare carte sugerează ceva în privința mesajului“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.