Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Poiana Seciuri, aflată în comuna Bustuchin, a fost resfințită duminică. Acest lăcaș de cult a fost renovat și consolidat, lucrările terminându-se de curând.

foto-1

ÎPS Mitropolit Irineu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească şi slujba de resfinţire, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul celor două momente liturgice, părintele protopop Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu-Cărbuneşti, a dat citire Actului de resfinţire. Credincioșii prezenți la slujbă au aflat, astfel, că Biserica închinată Sfintei Parascheva a fost ridicată între anii 1977 – 1979, fiind târnosită la data de 14 octombrie 1979.

În ultimii ani au fost efectuate mai multe lucrări de renovare şi înfrumuseţare a sfântului lăcaş, cu ajutorul enoriaşilor îndrumaţi de preotul paroh Adrian Popescu şi cu sprijinul Consiliului Local al Primăriei Bustuchin. La final, IPS Irineu i-a felicitat pe toţi cei care au contribuit la renovarea lăcaşului.

Pentru implicarea deosebită în realizarea acestei sfinte lucrări preotul paroh Ion Adrian Popescu a primit rangul bisericesc de iconom, iar alte cinci persoane au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.