Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia gorjeană Păişani, satul Stoenița, comuna Stoina, a îmbăcat haine de sărbătoare duminică, 10 septembrie, pentru a marca finalizarea lucrărilor de restaurare şi renovare a sfântului locaş prin săvârşirea slujbei de resfinţire. Slujba de sfințire a fost oficiată de ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

În mijlocul credincioşilor a fost IPS Părinte Irineu, care a oficiat slujba de resfinţire şi Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi: „În Biserică suntem ca într-o corabie care pluteşte departe de valurile, gijile şi suferinţele acestei lumi. Pentru că în Biserică avem lângă noi îngerul păzitor, o avem pe Maica Domnului şi pe sfinţii din ceruri, aici ne simţim protejaţi de grija şi iubirea Tatălui ceresc. Pe de altă parte, trebuie să ştiţi că aceste lucrări de renovare şi înfrumuseţare pe care le-aţi realizat nu ar fi fost posibile fără ajutorul divin”. În continuare, Mitropolitul Olteniei i-a felicitat pe toţi cei care au contribuit la consolidarea, renovarea şi restaurarea bisericii, iar persoanele care s-au implicat în mod deosebit în realizarea acestei sfinte lucrări au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Păişani, comuna Stoina, Protopopiatul Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a fost pusă în anul 1924. Slujba de sfinţire a fost săvârşită în anul 1936 de către vrednicul de pomenire Bartolomeu, episcopul Râmnicului Noului Severin. Sfântul locaş a beneficiat în ultimii ani de mai multe lucrări de renovare, consolidare şi restaurare, cu sprijinul enoriaşilor sub îndrumarea preotului paroh Nicola Marin şi al Consiliului local al comunei Stoina.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.