Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Credincioşii din Parohia Celei, din oraşul Tismana, au participat duminică la slujba de resfinţire a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Sfânta liturghie și slujba de resfinţire au fost săvârşite de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

biserica

Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din parohia Celei, a fost resfințită pentru a marca finalizarea lucrărilor de reparaţii interioare şi exterioare săvârşite aici începând cu anul 2012. Aproape întreaga comunitate a dorit să participe la acest eveniment istoric pentru micuţa localitate componentă a oraşului Tismana. La finalul slujbei euharistice, IPS Părinte Irineu i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit cu renovarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş de rugăciune. Pentru implicarea deosebită în realizarea acestei sfinte lucrări, preotul paroh Liviu Vasiloiu a primit rangul bisericesc de iconom, iar alte şapte persoane au primit, din partea Mitropoliei Olteniei, Gramate chiriarhale de mulţumire. biserica-2

Sfântul locaş, închinat „Sfântei Parascheva”, a fost ridicat între anii 1886 – 1889 şi târnosită în 1890. După mai bine de patru secole, în 1934, sfântul locaş a suferit ample lucrări de renovare şi restaurare, fiind resfinţit la 12 iulie 1936 de către PS Bartolomeu, Episcopul Râmnicului Noului Severin. Începând cu anul 2012, biserica a intrat într-un nou proces de renovare interioară şi exterioară, pictura a fost refăcută în tehnica fresco, mobilierul a fost schimbat şi a fost introdusă încălzirea centrală. Lucrările au fost executate prin strădania preotului paroh Liviu Vasiloiu şi a enoriaşilor, cu sprijinul autorităţilor publice locale şi a Consiliului Judeţean Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.