Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Gabriela Daniela Nichifor are 18 ani și este elevă la Colegiul Tehnic „General Magheru” din municipiul Târgu-Jiu. Olimpică, Gabriela Nichifor s-a calificat anul acesta la faza națională a două concursuri școlare și la olimpiada de industrie alimentară. Va participa, în perioada următoare, la olimpiada națională de industrie alimentară și la concursul de matematică „Adolf Haimovici”. Anul acesta va susține și examenul de bacalaureat, dar și admiterea la facultate.

gabriela nichifor 2 gabriela nichifor 6

Gabriela s-a născut la Târgu-Jiu și vrea să studieze la Academia Militară din Sibiu. Momentan, elevă în clasa a XII-a, Gabriela Nichifor se pregătește atât pentru bacalaureat, cât și pentru olimpiada națională la industrie alimentară, dar și la matematică. A reușit să se califice la faza națională a unui concurs de chimie, a unei competiții de matematică și la olimpiada de industrie. Spune despre sine că este ambițioasă, dornică să reușească în viață și pasionată de științele exacte: „Familia este cel mai important lucru de pe lume pentru mine. Mă acceptă așa cum sunt, mă iubesc necondiționat, au grijă de mine și mă ajută să devin un om mai bun. Familia, pentru mine, reprezintă dragoste nelimitată! Părinții mă susțin în tot ce fac, mă ajută la fiecare pas și sunt mereu lângă mine. La școală sunt la profilul Industrie alimentară. Am avut medii de 9,90 și ceva, iar în clasa a XI-a am avut media 10. Prefer matematică, chimia, științele exacte. De mică am fost pasionată de matematică și engleză. După terminarea liceului, vreau să merg la Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» de la Sibiu, pe posturile de MAI”, a spus Gabriela Nichifor.

gabriela nichifor 4 gabriela nichifor 5

A participat la foarte multe concursuri școlare și olimpiade

De-a lungul anilor de liceu, Gabriela Nichifor a participat la foarte multe concursuri și olimpiade școlare, unde a obținut premii importante. De exemplu, anul trecut, fata a obținut locul II pe țară la olimpiada de industrie alimentară, la concursul de matematica „Adolf Haimovici” s-a calificat la faza națională, la Olimpiada de chimie „Petru Poni” a luat locul III pe județ. „Și anul acesta am participat la toate cele trei competiții la matematică, chimie și industrie alimentară. Am reușit anul acesta să mă clasific la toate la faza națională, dar din păcate trebuie să renunț la concursul de chimie Petru Poni, este în aceeași perioadă cu «Adolf Haimovici». Voi merge la «Adolf Haimovici», deoarece dacă obțin un loc, voi scăpa de admiterea la Academie. Am participat, cred, la toate concursurile de care am auzit în liceu, m-am implicat în toate proiectele, în activități de voluntariat. Tot anul trecut am obținut premiul I și diplomă de excelență la Simpozionul Internațional «Universul Știintelor» cu ajutorul și sprijinul doamnei Vulpe Carmen. Am bifat și locul II la Concursul Regional «Să cunoaștem Europa», secțiunea Arta fotografică, locul III la același concurs, secțiunea Pictură și Gravuri, mențiune la secțiunea Eseuri”, a spus eleva Gabriela Nichifor de la Colegiul „Gh. Magheru” Târgu-Jiu.

gabriela nichifor 1 gabriela nichifor 3

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.