Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Bianca Elena Văduva a împlinit astăzi, 13 decembrie, 18 ani și este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Adolescenta este pasionată de dans și face parte din Ansamblul Profesionist „Juniorii Doinei Gorjului” de aproape un an. În trecut a practicat și dansurile moderne, alături de Matrix Crew. De asemenea, Bianca Văduva iubește literatura și scrie poezii, fiind pasionată și de fotografie. Fata are un blog personal pe care își postează gândurile și poeziile compuse. În anii de liceu a ocupat funcții de conducere în Consiliul Județean al Elevilor și acum se pregătește pentru bacalaureat și admiterea la facultate.

bianca-vaduva-dd bianca-vaduva-kk

Bianca Văduva și-a sărbătorit ziua de naștere astăzi și și-a promis să facă tot ce îi stă în putere ca să își îndeplinească visurile: a început deja să se pregătească pentru bacalaureat și admiterea la facultate, căci va da examen la Facultatea de Automatică din cadrul Universității Politehnice din București. Bianca este un adolescent implicat în foarte multe activități extracuriculare cărora le face față cu brio. Din luna martie a acestui an, fata face parte din Ansamblul Profesionist „Juniorii Doinei Gorjului”, fiind dansatoare.bianca-vaduva-g

„Din clasa a III-a mi-am descoperit pasiunea pentru dans. Am început cu dansurile sportive, continuând apoi cu aerobicul, dansurile populare și street dance-ul. Această pasiune mi-a deschis multe căi, m-a condus în lumea vieții de artist. Este minunat să fi înconjurat mereu de oameni noi din toate colțurile țării, să te aplaude și să te felicite pentru ceea ce faci. În prezent sunt dansatoare ca junior al Doinei Gorjului”, a povestit Bianca.

A ales dansul popular pentru că iubește lumea satului și tradițiile neamului nostru. Consideră că este datoria celor tineri să ducă mai departe tradițiile și să le arate și altora cât de frumoși și talentați sunt românii! În urmă cu ceva timp, Bianca Văduva a participat alături de juniorii de la „Doina Gorjului” la un Festival Internațional de Foclor care a avut loc la Praga.

„Fac parte din Ansamblul de dans profesionist «Juniorii Doinei Gorjului» din martie. Până să intru la liceu am mai făcut parte din Ansamblul «Codrulețul» al Palatului Copiilor din Târgu Jiu timp de 4 ani, dar m-am lăsat, deoarece aveam examenul de capacitate. bianca-vaduva-2După am continuat cu street dance-ul, iar anul acesta m-am hotărât să revin la ceea ce făceam înainte, doar că la un nivel mult mai ridicat.

Prin dansul popular îmi exprim mândria pentru obiceiurile românești și nu îmi place când văd că unele persoane din generația mea râd de acest lucru. Nu trebuie să ne uităm cultura. E de datoria noastră să ne cunoaștem tradițiile.

Nu cred că mulți oameni ar dansa cu aceeași pasiune și devotament ca noi. Noi suntem o echipă frumoasă, formată atât din fete, cât și din băieți. Așteptăm cu nerăbdare orice spectacol și ne simțim excelent când suntem pe scenă pentru că împărțim numai voie bună!”, a declarat Bianca Văduva.

bianca-1-vaduva

Pasionată și de poezie
De ani buni, Bianca scrie, compune poezii, dar și texte lungi despre viață, sentimente. Puteți vizualiza ceea ce scrie adolescenta aici: http://itivorbesteunstrain.blogspot.ro bianca-fag-vaduva

„Pasiunea pentru scris am descoperit-o în școala generală, când compuneam poezii sau texte cu diverse tematici. Dorind să-mi împărtășesc talentul societății, am creat un blog propriu, numindu-l «Îți vorbește un străin».

Nu a fost o decizie foarte grea deoarece, cu toate că părinții ne-au spus mereu să nu vorbim cu străinii, fără a face asta, nu am mai avea prieteni noi și am intra în starea de monotonie. Un om poate da sfaturi sincere doar dacă nu te cunoaște pe tine și situația ta. Restul te pun în postura de a lua anumite decizii pe care poate doar ei și le doresc, îndemnându-te să perseverezi în greșeli. Blogul meu este plin de povești desprinse din realitate, atât triste, cât și fericite.

Fiecare persoană are povestea ei de viață și cred că oricine și-ar dori să fie prevenit de înainte de posibile eșecuri emoționale. Și impactul cel mai mare este cel către oamenii ce se regăsesc în postările mele”, a afirmat tânăra. O altă pasiune de-a fetei este fotografia. Îi place să surprindă diverse activități sau forme ale naturii, dar și să fie ea fotografiată.

bianca-vaduva-gg

Bianca a ocupat mai multe funcții de conducere

12193318_906552216080275_8127058672258791559_n

Adolescenta a fost director al departamentului de PR și comunicare în cadrul Consiliului Județean al Elevilor, dar și director al departamentului de Cultură, Educație și Programe Școlare în Consiliul Școlar al Elevilor din CNTV.

Spune că a făcut parte dintr-o echipă frumoasă care a avut un scop comun: dezvoltarea societății, aducând zâmbetul pe chipul celor din jur și au realizat în acest sens activități precum Parada Drapelului României în întregul oraș, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, împărțirea de felicitări cu diverse mesaje specifice Dragobetelui, în februarie, proiectul de ecologizare a diferitelor locuri de agrement din Târgu Jiu.

Acum, fiind în clasa a XII-a, nu mai ocupă aceste funcții. Pe viitor își dorește să nu renunțe la dans și să devină studentă a Universității Politehnice din București. „Îmi doresc să urmez Facultatea de Automatică din cadrul Universității Politehnice din București, continuând cu masterul în străinătate”, a declarat eleva.

   Echipa Cult-ura îți urează „La mulți ani!”, Bianca!  
Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.