Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Bianca Popescu este o frumoasă tânără din Târgu Jiu a cărei pasiune pentru gimnastica aerobică i-a adus mai multe premii I. Fata învață la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” unde este elevă în clasa a IX-a și îi place să-și facă remarcată inteligența, dar și să se implice în cât mai multe activități extracuriculare. „Sunt foarte impulsivă, de fel, ambițioasă și, deseori, dificilă, dar cu toate acestea sunt o fire sensibilă. Sunt sociabilă și îmi place să mă fac remarcată prin cunoștințele și munca pe care o depun când vine vorba de școală sau activitățile extracuriculare. ”, se descrie Bianca. Iubește și limba germană care i-a adus premiul II la olimpiada județeană și care, spune ea, o va avantaja considerabil în viitor. De asemenea, calificarea la concursul național „Made for Europe” este motiv de mândrie pentru eleva care spune că a muncit foarte mult pentru a reuși acest lucru. Pe viitor, Bianca Popescu și-ar dori să se înscrie la Academia de Poliție sau la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, dar are timp suficient să-și aleagă drumul și, oricare ar fi acela, știe deja cu ce fel de atitudine se îndreaptă spre el: „Consider că pentru a ajunge departe în viață trebuie să fii o persoană deschisă și impunătoare, dar în același timp, să dai dovadă de bun simț.”, declară Bianca pentru Revista Cult-ura.

Reporter: Care sunt pasiunile tale și care ar fi cea mai importantă dintre ele?

Bianca Popescu: Pasiunile mele sunt gimnastica aerobică, drumețiile și înotul, în mare parte tot ce ține de sport. Cea mai importantă pasiune a mea ar fi, însă, gimnastica. Este unul dintre lucrurile care m-a ajutat nespus de mult să mă dezvolt ca persoană.

Reporter: De când ești pasionată de gimnastica aerobică?

Bianca Popescu: Este o poveste amuzantă, la vârsta de 4 ani, mama mea s-a gândit că ar trebui să practic un sport pentru a-mi ocupa timpul și a învăța oarecum să mă integrez într-un colectiv nou. La început nu am fost atât de bună, mă descurcam atât de „bine” încât nici măcar propria mea mamă nu s-a putut abține din râs și a ieșit afară din sala de antrenament. Cu toate acestea, uite-mă aici! Am reușit să fac perfomanță în acest sport, iar asta doar cu ajutorul ambiției de care am dat dovadă, copil fiind. Este o pasiune de care țin, într-un fel, cu dinții pentru că o persoană foarte dragă mie m-a susținut în fiecare moment în care s-a ivit vreun obstacol și m-a ajutat să trec cu brio peste toate neplăcerile. Fără ea nu aș fi ajuns aici niciodată.

Reporter: Ai participat la olimpiade și concursuri județene și naționale și internaționale; care sunt premiile obținute?

Bianca P.: Am participat, anul aceasta, la Concursul Național „Made for Europe” unde am reușit să câștig locul I. Anul trecut, am reușit să ajung la etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană Modernă, luând premiul II la etapa județeană. Cât despre concursurile naționale și internaționale la gimnastică am numeroase premii de locul 1.

Reporter: Ești o bună cunoscătoare a limbii germane; va constitui un avantaj în viitoarea ta carieră?

B.P.: Bineînțeles! Învăț germana pentru că este o limbă de care m-am îndrăgostit, cu toate că nu este una din limbile prea plăcute la auz. Sunt sigură, totuși, de faptul că voi avea avantaje considerabile în viitor datorită acesteia.

Reporter: Ești foarte mândră de calificarea ta la etapa naționala a concursului „Made for Europe”. Cum și cât te-ai pregătit pentru asta?

B.P: Da, sunt foarte mândră de mine pentru că am reușit să îi fac pe părinții mei să fie mândri de mine. M-am pregătit din greu pentru acest concurs deoarece am știut faptul că se baza pe calitățile de care eu dau dovadă. Fiind o persoană sociabilă, mă fac rapid plăcută în fața oamenilor noi, ceea ce mi-a și oferit un atuu în fața comisiei. Pregătirea a durat în jur de două săptămâni, în care am muncit din greu și am repetat ore în șir prezentarea.

Rep.: Care este motivația ta pentru a învăța cât mai bine și a face performanță? E dovedit faptul că diplomele nu îți asigură, întotdeauna, un viitor strălucit?

B.P.: Motivația mea, sinceră să fiu, sunt părinții mei, care au fost mereu alături de mine indiferent de situație, dar și faptul că am niște idealuri în viață care sunt destul de greu de atins. E dovedit într-adevăr acest lucru, însă nu de fiecare dată; dacă ești o persoană descurcăreață te ajută nespus de mult, în anumite momente.

Rep.: Pe lângă faptul că ești o fată inteligentă, ai reușit să cucerești oamenii și cu fizicul tău de invidiat. Cum te-ai simțit când te-ai clasat pe locul III la Balul Bobocilor?

B.P.: Am fost dezamagită de mine, însă nu mă așteptam la un alt loc sau un alt clasament, știam însă că aș fi putut mai mult. M-am complicat și implicat mult prea mult în această competiție, lucru pe care îl regret acum pentru că am pierdut din vedere esențialul: distracția.

Rep.: Cum crezi că trebuie să fii în viață pentru a ajunge cât mai departe?

B.P.: Consider că pentru a ajunge departe în viață trebuie să fii o persoană deschisă și impunătoare, dar în același timp, să dai dovadă de bun simț.

Rep.: Crezi că și tu ai aceste calități? Este ceva la care simți că ai mai avea de lucrat?

B.P.: Cred că dispun de ele, da. Din punctul meu de vedere, nu aș mai avea de lucrat la nimic, trebuie doar să învăț pentru a trece examenele și a ajunge unde mi-am propus.

Rep.: Cum am putea să ne creștem încrederea în puterile proprii?

B.P.: Pentru a ne crește încrederea în propriile puteri trebuie să credem mai întâi in noi, cu fiecare parte din corpul și conștiința noastră, să știm că putem și să nu ne îndoim niciodată de lucrul ăsta.

Rep.: Te-ai gândit la o facultate pe care ai vrea să o urmezi? Vei alege să rămâi în țară sau preferi să profesezi în străinătate?

B.P.: M-am gândit la Academia de Poliție, dar oscilez între aceasta și UNATC, cu toate că aș vrea să le urmez pe amândouă, în paralel. Îmi doresc să rămân în țară; nu aș putea pleca mai mult de o lună. Nu pot suporta gândul că sunt atât de departe de familia și prietenii mei, în plus, iubesc România și sunt mândră de naționalitatea mea.

Rep.: Care a fost cea mai plăcută experiență a ta avută până acum?

B.P.: Nu aș putea alege una singură pentru că am avut foarte multe experiențe frumoase alături de familie, colegi și prieteni.

Rep.: Când se întâmplă să dai greș, cum te ridici?

B.P.: Mă ridic pentru că am lângă mine persoanele pe care le iubesc și știu că mă vor ajuta indiferent de situație. Iau o pauza de la tot și mă gândesc la greșelile făcute ca să nu le mai repet data viitoare.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.