Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Bianca Mitrică, eleva care a jucat rolul Ecaterinei Teodoroiu într-un documentar realizat de publicistul Dorin Brozbă, a fost premiată în cadrul unui concurs de talente din Londra. Fetița de 12 ani s-a întors acasă cu două premii, unul pentru poezie și celălalt pentru muzică populară. În cadrul competiției au urcat pe scenă concurenți români stabiliți în țări din întreaga lume.

Copila este elevă la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rovinari și a ajuns în atenția publicului după ce publicistul Dorin Brozbă a invitat-o să joace rolul copilei Ecaterinei Teodoroiu în filmul său documentar „Ecaterina Teodoroiu, eroina poporului român”.

Aceasta a câștigat de-a lungul timpului mai multe premii la festivaluri și concursuri, iar de această dată s-a întors acasă cu două distincții.

„A fost un concurs cu 45 de concurenţi din toate ţările, dar români. De altfel, concursul se numește «Vocea Diasporei» unde au fost premiaţi copiii pe secţiuni. Eu am câștigat premiul II la secţiunea «Muzică populară» și trofeul la secţiunea «Poezie». În acest caz, cum nu puteam altfel, am recitat o poezie despre Ecaterina Teodoroiu fiind an centenar, mai ales că am jucat în documentarul domnului Dorin Brozbă despre Ecaterina Teodoroiu. A fost o experienţă nouă, ca la toate concursurile am ceva de învăţat. Am fost entuziasmată și de Londra, astfel că am vizitat Big Benul, dar și alte foarte multe locuri interesante. Totodată, am avut onoarea să cunosc oameni frumoși cum ar fi Ana-Maria German, Diana German și poeta Ana Podaru”, a precizat talentata elevă.

Bianca Mitrică urmează și cursurile de canto la Școala Populară de Artă, iar profesor coordonator îi este Maria Loga.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.