Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Berlin Division, unul dintre cele mai ambițioase proiecte propuse în ultima perioadă de scena indie/electro din România, a lansat un nou single, “Hope”. Cu un mesaj motivațional vibrant sădit atent în structura lirică, asemeni unui soi rar de semințe de pozitivism, compoziția se deschide simțurilor asemeni unui buchet de trăiri care poartă auditoriul într-o lume în care adierile melancolice de synthwave clădesc zborul celui care caută speranța.

Despre acest single, Cristian Paroș, liderul proiectului Berlin Division, declară că: “Pentru mine, ‘Hope’ este cea mai bună piesă pe care am făcut-o până acum, din toate punctele de vedere. Încă mi se pare că sună bine după ce am ascultat-o de atâtea ori, ceea ce nu se întâmplă foarte des.

Am primit ajutor și de la colegii din The Case pe anumite părți și consider că a ajutat foarte mult la întreg procesul creativ. Este foarte greu să faci o piesă cap-coadă de unul singur pentru că, la un moment dat, ajungi să te blochezi, iar atunci feedback-ul din exterior devine un element foarte important.

Cred că mesajul piesei este unul foarte clar și se înțelege destul de bine din versuri, după părerea mea.”

Apărut în 2023, în Timișoara, Berlin Division este un proiect de muzică electronică ce îmbină elemente de synthpop și darkwave cu ritmuri moderne de techno. Formată din Cristian Paroș (synth-uri, electronică și voce) și Alfred Paroș (sesiuni live) trupa propune o muzică cu o arie de inspirație vastă ce caută să învăluie mesajul sensibil, ușor melancolic, în nuanțe cât mai ritmate și melodice.
O croială sonoră care fixează publicul într-un soundscape cu o energie aparte, un soi de pasaj atemporal ce transformă simțurile. Partea vocală, deși mai puțin obișnuită în muzica electronică de azi, este integrată perfect în atmosfera propusă de instrumental, reușind astfel, prin tonalitatea foarte catchy și lirismul melodic, să producă un impact deosebit încă de la primele note.

Inserțiile ce merg până în zona de space ambient și EDM oferă compozițiilor o dimensiune aparte, fapt care amplifică și mai mult sentimentul acesta de călătorie prin sunet. Un sound complex ce te poartă prin universuri creative ce amintesc de Jean Michel Jarre, Erasure sau Eurythmics, New Order sau Mouse on Mars și Booka Shade.

Astfel că, modul în care Berlin Division reușește să își facă loc în scena indie/electro din țara noastră se transformă, din ce în ce mai mult și mai sigur, în mood-ul de care aceasta duce lipsă.

În acest sens, Cristian Paroș dezvăluie că “pentru anul acesta mi-am propus să scot o piesă undeva la două luni și să fac cât mai multe sesiuni live,” ceea ce ne spune că anul 2024 va fi unul foarte productiv pentru proiectul timișorean.
Distribuie:

2 Comments

  • card recenzii.ro, 5 martie 2024 @ 9:34 Reply

    Sunt incantat sa descopar acest proiect muzical fascinant, Berlin Division! Noul lor single, „Hope”, este cu adevarat o capodopera artistica, imbinand elementele synthpop si darkwave, cu ritmuri moderne de techno. Mesajul motivational al piesei m-a cucerit instantaneu si m-a transpus intr-o lume in care adierea melancolica a synthwave-ului m-a purtat spre speranta. Este uimitor cum Cristian Paros a reusit sa combine elemente atat de diverse intr-un mod atat de armonios, iar ajutorul colegilor sai din The Case a fost cu siguranta o contributie importanta. Sunt sigur ca anul acesta va fi unul foarte productiv pentru proiectul lor si abia astept sa ascult noile piese si sa ii vad in sesiuni live. Felicitari, Berlin Division, sunteti o adevarata descoperire pentru scena indie/electro din Romania!

  • Escorte365.com, 8 martie 2024 @ 10:00 Reply

    Muzica este o poarta catre diferite stari si emotii si acest nou single al proiectului Berlin Division, intitulat „Hope”, este o adevarata experienta pentru ascultatori. Sunetele sintetice si ritmurile moderne de techno sunt impletite cu un mesaj motivational puternic, creat de Cristian Paros, liderul proiectului. Este impresionant sa vezi cum colegii sai din The Case au contribuit la acest single, oferind feedback important pentru procesul creativ. Si nu pot sa nu mentionez vocea unica a lui Cristian Paros, care se imbina perfect cu instrumentalele si aduce un plus de sensibilitate si lirism piesei. Felicitari si asteptam cu nerabdare urmatoarele productii ale trupei Berlin Division!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.