Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Jucătorii Kuti Nandor, Tudor Gheorghe și Camil Berculescu (fiul pianistului-compozitor Florin Berculescu, profesor la Liceul de Arte din Târgu-Jiu și membru al orchestrei Lyra Gorjului n.red.) au fost convocați de selecționerul echipei naționale Under 20 a României, Tudor Costescu. Echipa României a fost distribuită în Grupa C, alături de selecționatele Macedoniei, Georgiei, Maltei și Albaniei. 

camil berculescu 3 camil berculescu 4

Acțiunile lotului național Under 20 vor începe pe data de 5 iunie, cu o perioadă de pregătire centralizată, care va cuprinde și câteva jocuri amicale. Echipa României se va deplasa și la Oradea, unde va lua parte la Campionatul European Under 20 Divizia B, în perioada 14-23 iulie. În ediția de anul trecut, echipa noastră a încheiat competiția pe locul 10 din 21 de echipe.

camil berculescu 1 camil berculescu 2

Tânărul Camil Berculescu este unul dintre cei mai talentați jucători de baschet din Gorj, premiat de-a lungul anilor de numeroase ori. Convocarea la echipa națională Under 20 este o altă reușită bifată de tânărul și talentatul sportiv. Camil Berculescu a povestit cum a descoperit baschetul: „Aveam aproximativ 5-6 ani… dacă-mi amintesc bine, când eram acasă la un foarte bun prieten, iar pe vremea aceea eram amândoi foarte influentați de fratele acestuia care făcea baschet de performanță. După foarte puțin timp am aflat că se fac antrenamente de baschet la Școala Generală Nr. 8, iar atunci ne-am rugat părinții să ne ducă și pe noi. Până în clasa a-V-a nu pot spune că am făcut baschet de performanță, am încercat toate sporturile care mi-au ieșit în cale, dar până la urmă… așa a fost să fie. La CSS Târgu-Jiu am jucat cinci ani. Apoi am plecat la Cluj”. Pe site-ul echipei U-BT Cluj Napoca găsim informații despre campionul Camil Berculescu. Palmaresul său înseamnă:

  • campion național la categoria U14 cu CSȘ Târgu Jiu (2014)
  • vicecampion național la categoria U18 (2015)
  • campion național la categoria U20 (2015)
  • campion național la Liga I (echipe satelit) în 2015

Întrebat ce presupune a fi un bun jucător de baschet, sportivul spune: „Un jucător de baschet trebuie să fie disciplinat, perseverent, să aibă mintea limpede mereu și nu în ultimul rând, să iubească acest sport. Presupune foarte multă muncă, seriozitate și tărie de caracter!”. De toate aceste lucruri a dat dovadă Camil Berculescu în anii de când a început să joace baschet și a dovedit că mai are multe obiective de bifat!

http://www.u-bt.ro/echipe/u20/u-bt-cluj-u20/jucatori/camil-berculescu/6053

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.