Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Stațiunea Băile Govora, din județul Vâlcea, este situată la 20 de km de Râmnicu Vâlcea și se găsește în depresiunea subcarpatică Govora. Localitatea este recomandată pentru  tratamentul bolilor respiratorii, bolilor degenerative, dar și a bolilor reumatice articulare. În același timp, stațiunea este recomandată și pentru tratamentul disfunctiilor neurologice periferice și centrale, dar și a unor disfunctionalități post-traumatice și boli asociate. Totodată, în această zonă pot merge și cei care vor, ca pentru câteva zile, să scape de tumultul orașului și au nevoie de liniște.

Băile GovoraCând am început să descopăr această stațiune aveam în minte următorul citat:

„Luați o pauză de la viața de zi cu zi. Odihniți-vă mintea și revigorați-vă trupul în acest mic colț de rai unde apele tămăduitoare se îmbină perfect cu aerul purificat de pădurile de un verde nemărginit și unde puteți descoperi secretele bioterapiilor de excepție”, în care se găsește mult adevăr.

Băile GovoraStațiunea este mică, curată, poate mult prea curată în comparație cu alte zone din țară. Locurile de cazare sunt destul de ok, iar unele dintre ele sunt dotate cu saună  sau piscină, cum ar fi de exemplu Hotel Palace.

Trebuie să știți că sunt și locuri unde se mănâncă destul de bine, iar un astfel de loc se găsește în parcul din localitate, și anume Restaurantul Cascade.  Acest loc de care vă zic, nu este ceva wow, ca design mă refer, dar îmi aduce aminte de taberele petrecute la mare, pe când eram copil, dar mâncare este bună.

Băile GovoraCele mai cunoscute restaurante din zonă sunt: Palace, Belvedere, Casa Govoreanca, Oltenia, Parc, Silva, Cascade și Crâșma Radului, iar mai multe detalii despre ele puteți afla accesând următorul link https://www.primaria-baile-govora.ro/restaurante-baruri-terase/.

Tot de pe pagina primăriei din localitate puteți afla mai multe date despre locurile de cazare, precum și datele de contact ale acestora, iar pentru acest lucru trebuie să accesați următorul link https://www.primaria-baile-govora.ro/hoteluri-vile-si-pensiuni-turistice/.

Obiectivele turistice din zonă, recomandate și de administrația publică locală, sunt:

  • Parcul Central sau parcul balnear;
  • Pavilionul central de băi;
  • Hotel „Palace”, monument istoric;
  • Izvorul Ferdinand;
  • Hotelul Ștefănescu, monument istoric;
  • Centrul Cultural „Virginia Andreescu – Haret”;
  • Monumentul comemorativ al generalului dr. Nicolae Popescu-Zorileanu
  • Monumentul comemorativ al lui Haralambie Botescu,
  • Olteanca cu vadra, aflată la intrarea în Parcul Central;
  • Statuile poeților Mihai Eminescu și Vladimir Maiakovski.

Și dacă am început materialul cu un citat, atunci și finalul o să fie la fel: „Natura a fost darnică cu staţiunea Băile Govora prin parcurile şi pădurile din jur. Băile Govora prezintă o îmbinare fericită a apelor lecuitoare cu odihna minţii şi cu plăcuta mângâiere a ochilor. De jur împrejur privirea se roteşte pe ecranul înviorător al verdelui viguros de pădure. Unde întorci ochii numai de el dai. Când îi ridici în sus întâlneşti albastrul cerului invariabil, dar recreator din toate punctele de vedere. Verde şi albastru sunt cele două culori fundamentale care pătrund, întăresc trupul, dar şi sufletul.”, așa descrie profesorul I. Simionescu aceste locuri minunate din stațiunea Băile Govora.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.