Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Oana 1Deși a urmat actoria, o tânără din Târgu-Jiu, extrem de talentată, a ales calea muzicii. Oana Marinescu, în vârstă de 20 de ani, este una dintre gorjencele care ne aduc mândrie în suflet. Tânăra a debutat în muzică de la vârsta de 5 ani, la un festival din Mamaia, iar acum are propria trupă. Și pentru că muzica este ca o bijuterie ce trebuie șlefuită în permanență, Oana a ales să studieze în domeniu, așa că este studentă la o facultate de profil din București. Studenta a reușit să obțină, în cei 15 ani de când a urcat pentru prima dată pe o scenă, un număr impresionant de 60 de diplome.

Frumoasa solistă și „visătorii săi”

Oana Marinescu este solist vocal al trupei „The Dreamers”, aceasta implicându-se în diverse proiecte muzicale alături de colegii săi, Marius Tiriplică (clape), Dani Scăfaru (chitară), Andu Nănuț  (tobe), dar și Lucian Mureanu (chitară bas). Deși formația a fost înființată încă din 2014, aceasta s-a definitivat în actuala formulă în anul 2015.

Reporter: De unde a pornit această pasiune pentru muzică?

Oana Marinescu: La vârsta de 5 ani am urcat prima dată pe o scenă și am fost la  diferite festivaluri cu tatăl meu încă de când eram mică. Cam pe la 16 ani am făcut prima dată parte dintr-o trupă, am fost patru atunci. Eu am fost solist. Acum fac parte dintr-o trupă cam de un an, suntem tineri și nebuni. Basistul nostru are 16 ani. Cred că  așa este mai frumos să cânți, alături de alți oameni, este altfel.

Reporter: Care a fost primul eveniment la care ai urcat pe scenă atunci, la 5 anișori?

Oana Marinescu: La „Mamaia Copiilor”, acela a fost primul concurs din viața mea

Reporter: Ai ales să mergi mai departe, la studii, în domeniul muzical?

Oana Marinescu: Da! Deși am urmat liceul la specializarea „Actorie”, am ales să merg mai departe în acest domeniu și sunt în anul II la Facultatea de Muzică București.

OanaUrmează prima piesă a trupei „The Dreamers”

Reporter: Ce proiecte aveți în viitor?

Oana Marinescu: Îmi doresc să reușim să ducem la final cât mai multe planuri pe care le avem și să  avem succes. Avem ceva piese compuse, urmează lansarea unei piese a noastră cam în o lună.  Este prima piesă proprie, videoclipul este făcut la Cluj și am filmat mult la el, sper să iasă bine. Pot doar să spun că este în engleză, nu spun mai mult. Este o piesă deosebită, zic eu, nu vreau să fie doar o piesă comercială, asta vrem toți.

Reporter: Ce repertoriu aveți atunci când mergeți la evenimente?

Oana Marinescu: Avem peste 100 de cover-uri naționale și internaționale, ne-am făcut un playlist și îl folosim la evenimente.

Palmares impresionant

Tânăra artistă are acasă o colecție impresionantă de diplome, toate câștigate la competițiile unde a participat în cei 15 ani dedicați muzicii.

Reporter: Cu trupa ai participat la festivaluri, concursuri?

Oana Marinescu: La festivaluri am mers eu când eram micuță, am peste  60 de diplome acasă.  Cu trupa nu am participat la niciun concurs, dar am participat la multe evenimente din Gorj și din țară.

Oana 2Reporter: Este un număr impresionant de diplome!

Oana Marinescu: Da, este. Am și diplome de Excelență, altele sunt premii sau de participare la evenimente și festivaluri, sunt multe de-a lungul anilor. Când mă uit nu îmi vine să cred!

Reporter: Care a fost cel mai emoționant moment din cariera ta muzicală? Dar cel mai greu?

Oana Marinescu: Au fost foarte multe momente de acest gen, fiecare cu frumusețea și intensitatea lui, însă nu pot să numesc unul anume. Nici în ceea ce privește un moment greu nu pot să spun pentru că, de fiecare dată când urc pe scenă, în fața oamenilor, totul mi se pare firesc și mă bucur de fiecare moment.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.