Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ambasada României la Varșovia, alături de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România, lansează săptămâna viitoare proiectul „GO Romania!”, în cadrul căruia zeci de cetățeni polonezi vor veni cu mașini „de epocă” la Târgu-Jiu și pe Transalpina. „GO Romania!” presupune refacerea simbolică a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80 ai secolului trecut, sub forma unei caravane auto compuse din 20 de autoturisme Dacia (modele 1100, 1300 și 1310) și Polski Fiat.

Delegația va ajunge pe 30 iunie la Târgu-Jiu și se va plimba pe străzile municipiului, după care polonezii vor urca la Rânca, pentru a vizita Transalpina. Evenimentul aduce împreună două asociații participante, care reunesc iubitorii din Polonia ai vechilor autoturisme românești Dacia (Asociația “Drum bun” din Cracovia), respectiv Polski Fiat (Stowarzyszenie Miłośników Fiata 125p). „Pe 30 iunie și pe 1 iulie vom avea o vizită în Gorj. Este vorba despre 40 de turiști polonezi care vin aici cu 20 de mașini de epocă-Dacia și Fiat. Ei fac o promovare a României și vor veni la Târgu Jiu și pe Transalpina. Este o caravană care va trece prin mai multe orașe din România. Este o oportunitate pentru noi să ne facem cunoscuți turiștilor din Polonia”, a spus Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj.

Pe parcursul a două săptămâni, caravana va străbate teritoriul României pe ruta Satu-Mare/Negrești Oaș – Cluj-Napoca-Hunedoara-Târgu Jiu-Pitești-București și retur, prin Curtea de Argeș – Sibiu – Oradea. În orașele de pe traseu, vor avea loc festivități cu public, organizate de autoritățile locale dedicate caravanei. „GO Romania!” este dedicat bunelor relații polono-române, promovării litoralului românesc în Polonia, pasionaților de autovehicule de epocă, precum și îndrăgitorilor culturii și istoriei polone, care se vor putea bucura de o serie de evenimente organizate pe întreg traseul străbătut de caravană.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.