Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Organizatorii Maratonului Roșia Montană au anunțat startul înscrierilor pentru evenimentul care va avea loc în perioada 23 – 25 Iunie 2023. Acest eveniment va atrage alergători de toate nivelurile, de la începători până la profesioniști, și va oferi o oportunitate unică de a explora frumusețile pitorești ale zonei Roșia Montană.

Roșia Montană Marathon este un eveniment anual desfășurat în Munții Apuseni care, pe lângă partea sportivă integrează armonios și aspectele culturale, sociale și ecologice. Acesta a fost creat pentru a promova un stil de viață sănătos și pentru a sprijini comunitatea locală. Pentru a proteja patrimoniul natural al zonei organizatorii au redactat un proiect de lege, ”Drepturile Ecosistemului Roșia Montană”, prin care să fie apărate Drepturile Naturii.

Acest patrimoniu cultural este promovat prin concerte folk și muzică tradițională, proiecții de film documentar, tururi ghidate ale Monumentelor Naturale din Roșia Montană, turul Bisericilor și tururi de mină prin care turiștii pot vizita Galeriile Romane, cele mai lungi galerii din Europa. Acestea au fost incluse în Patrimoniul UNESCO în iulie 2021.

Evenimentul oferă alergătorilor cinci curse: Maraton, Semi-maraton, Crosul de 10 km, Cursa Copiilor (în parteneriat cu Cercetașii Roșia Montană) și Drumeția Interconectivității. Cursa maratonului va purta din acest an numele prietenei noastre dragi Ana Oros Daraban, care a dispărut fulgerător dintre noi pe 21 Ianuarie 2023.

10% din banii încasați pentru înscrieri, vor fi direcționați Cauzei Sociale: reconstruirea Parcului de joacă al copiilor din Gura Roșiei, distrus de inundații, anul trecut.

„Frumusețea Roșiei Montane – iubirea care a izvorât din inima mea și a sutelor de mii de voluntari care au susținut Roșia Montană, cred că ne-au ajutat să fim creativi. Să atingem acea parte profundă din noi și să ne dezvoltăm spiritual și psihologic și să ne îngrijim latura umană prin modul în care noi am purtat zestrea noastră la Roșia Montană, a declarat Alexandra Postelnicu, organizatorul evenimentului.

Pentru a participa la Roșia Montană Marathon, alergătorii trebuie să se înregistreze online prin intermediul site-ului oficial al evenimentului (rosiamontanamarathon.ro/inscrieri).

Înscrierile vor fi disponibile online până la data de 19 Iunie 2023. Costul înregistrării variază în funcție de tipul de cursă și de momentul în care se face înregistrarea.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.