Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Atelierul de grafică din incinta Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu-Jiu și-a schimbat joi, 18 mai, numele. Începând de astăzi, atelierul va purta numele regretatei artiste Alina Roșca, grafician de mare valoare, trecut în neființă acum mai bine de 20 de ani. Daria Haidău, directorul Liceului și mama Alinei Roșca au dezvelit și placa comemorativă a artistei cu origini gorjene. La evenimentul de la liceu au fost prezenți mama și tatăl regretatei artiste.

alina rosca 2 alina rosca 3 alina rosca 4
Conducerea Liceului de Artă din Târgu-Jiu a ales să onoreze memoria artistei grafice Alina Roșca prin schimbarea numelui atelierului de grafică din unitatea școlară. Începând de astăzi, atelierul de grafică se va numi „Alina Roșca”! Prin acest gest, atât profesorii, cât și elevii arată familiei regretatei artiste cât de mult îi prețuiesc opera și memoria. Familia acesteia dorește să doneze o serie de lucrări liceului și municipalității, în semn de mulțumire.  „În cadrul manifestărilor culturale din programul Zilelor Orașului avem programată și o expoziție de grafică cu operele regretatei artiste Alina Roșca. Gorjeancă la origini, Alina Roșca a lucrat grafică pentru cărțile lui Marin Sorescu. Lucrările sale sunt de o profunzime impresionantă, de o frumusețe aparte. Expoziția va cuprinde două tipuri de lucrări: grafica de carte pentru Marin Sorescu și lucrări din ciclul «Amintiri din casa bunicii» (bunica de la Lelești). (…) Liceul de Artă din Târgu-Jiu va schimba numele atelierului de grafică, astfel acesta va purta numele Alinei Roșca. De asemenea, suntem în discuții cu familia Alinei Roșca și este vorba despre o donație către Primăria Târgu-Jiu, lucrări care vor intra în patrimoniul orașului”, spunea, la începutul săptămânii, Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

În cadrul evenimentului emoționant de dezvelire a plăcii comemorative a artistei Alina Roșca, la care au participat și părinții săi, elevii de la Liceul de Artă au pregătit și un moment artistic impresionant.

alina rosca 1 Alina-Roșca-Expoziție-de-grafică-și-lansare-de-carte-@-Galeriile-Municipale-de-Artă-din-Tg.-Jiu-1-149x300

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.