Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Începând de miercuri, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, a reînceput seria atelierelor sub titulatura „Tineri pentru piața muncii”, destinate voluntarilor Centrului Europe Direct Gorj. În cadrul acestor ateliere, tinerii, elevi în marea lor majoritate, primesc sfaturi utile ce îi vor ajuta să își poată găsi și alege cariera potrivită, un loc de muncă satisfăcător. 

Tema primului atelier a fost: „Cum să realizăm un bun CV”. Atelierul a început cu o prezentare a Serviciului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, realizată de Diana Văduva, consilier EURES. Aceasta le-a prezentat voluntarilor CED Gorj oportunitățile de studiu și de angajare din Uniunea Europeană. În partea a doua a atelierului, Diana Lăcătușu, consilier comunicare la Centrul Europe Direct (CED) Gorj, le-a prezentat participanților principiile de bază în realizarea unui CV bun, oferindu-le pentru studiu broșurile primite de la EURES Gorj. În continuare, voluntarii au completat câte un CV în cadrul unui exercițiu, iar la final au discutat împreună cu reprezentanta CED Gorj pe marginea acestora.

Centrul Europe Direct Gorj are misiunea de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice. Obiectivul general pentru perioada 2013-2017 este ca toți cetățenii, atât din zonele rurale cât și din zonele urbane, din Județul Gorj, să poată avea un acces facil la informații, să aibă posibilitatea de a-și face cunoscute opiniile și de a face schimb de opinii, în toate domeniile activităților UE, în special al celor care au un impact asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.