Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

trixAsociația „Trix Bike” din Târgu-Jiu s-a aflat printre cei care au contribuit la promovarea proiectului „Bicicleta la Târgu-Jiu”, câștigător în competiția „Idei din Țara lui Andrei”. După ce concursul s-a încheiat, iar proiectul a devenit câștigător, urmând să fie finanțat cu 15.000 de euro, președintele Asociației „Trix Bike”, Claudiu Dragotă, susține că are un plan pentru realizarea pistelor și că a făcut demersuri chiar și în trecut către autorități pentru ca acestea să fie realizate.

Claudiu Dragotă, președintele Asociației „Trix Bike”, a identificat locurile unde ar putea fi amenajate piste pentru ca proiectul „Bicicleta la Târgu-Jiu” să devină viabil.

„Nu a fost foarte greu să ne mobilizăm pentru acest proiect și  era normal să îl promovăm având în vedere că orașul nostru este destul de în urmă la capitolul infrastructură, nu avem nici  măcar 50 de metri de pistă de bicicletă.

Noi avem ieșiri săptămânale, și sâmbăta și duminica. Ieșim pe munți și probabil multă lume ar ieși și în oraș să se plimbe dacă ar exista piste. Eu cred că autoritățile sunt datoare să se implice, dacă vor să aibă un  oraș european și să arate că îl iubesc pe Brâncuși, chiar trebuie să o facă.

Eu mai am un proiect de acest gen depus de câțiva ani, am și la primărie depuse proiecte, dar se mișcă lucrurile destul de greu. Dacă primăria se implică, lucrurile sunt foarte simple, există soluții pentru piste, le-am dat și eu soluții acum un an sau doi, în anumite locuri ale orașului chiar se pot face foarte ușor piste.

Din partea de nord până în sud se  pot face ușor pe Ecaterina Teodoroiu, sunt două trotuare late pe care nu prea circulă nimeni, sunt mai mult mașini parcate, după care se poate ieși pe Aleea  Digului de pe Insulă, până la Mall. Asta este o pistă care se poate face rapid și nu încurcă circulația.

Digul care începe de la Insulă până la Mall chiar nu este utilizat, mai stau pescari sau mașini parcate. Ăsta este primul pas ca autoritățile să se implice, avem deja un start prin proiectul din «Țara lui Andrei» și OMV, cred că dacă nu se implică vor fi probleme cu bicicliștii”, a declarat Claudiu Dragotă, președintele Asociației „Trix Bike”.

trix-1

Reamintin că proiectul „Bicicleta la Târgu-Jiu” a fost cel mai votat proiect din competiția „ Idei din Țara lui Andrei”, acesta aparținând unor inițiatori din municipiul Târgu-Jiu. Proiectul vizează realizarea unor stații de închiriere biciclete. Ideea care a avut peste 1.100 de voturi, fiind cea mai susținută din întreaga țară, a fost înscrisă în concurs de Asociația „Pro Consulting 12”.
Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.