Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Asociaţia Scout Society a implementat în anul 2016 mai multe proiecte pe tema discriminării, a migraţiei, refugiaţilor, promovarea drepturilor omului şi al egalităţii. Ultimul proiect s-a desfășurat la Săcelu, acolo unde mai mulți tineri din numeroase țări ale Europei s-au întâlnit și au dezbătut probleme importante. 

img_8072 img_8271

Ultimul proiect implementat în acest an de organizaţie, în parteneriat cu grupul informal LUBLA din Cehia, a fost prima parte a proiectului „Racism does not belong to XXI”, finanţat prin programul ERASMUS+. Acesta s-a desfăşurat la Săcelu, în perioada octombrie-noiembrie şi a avut ca scop promovarea multiculturalităţii între tineretul european, ca metodă de dezvoltare durabilă a societăţii.

Acest schimb de tineri a permis participanţilor să exploreze fenomenele rasismului şi al xenofobiei, să înţeleagă implicaţiile discursului de ură, a tensiunii între religii şi a altor fenomene de discriminare care duc la excludere şi tensiuni sociale. Tinerii au dobândit capacitatea de a recunoaşte rasismul, stereotipurile, prejudecăţile şi şi-au dezvoltat cunoştinţele, abilităţile necesare de a contesta astfel de fenomene din propria comunitate.

Proiectul a promovat respectul, înţelegerea, aprecierea diversităţii culturale şi a oferit participanţilor posibilitatea să îmbrăţişeze valorile necesare pentru o cultură a drepturilor omului, cum ar fi nediscriminarea, demnitatea umană, egalitatea și respectul. img_7644

Alte proiecte implementate deja de Asociaţia Scout Society sunt: „Multicultural village” şi „No Name” care a avut 2 părţi: una desfăşurându-se în Croaţia, iar alta în România.

De asemenea, organizaţia a fost parteneră şi la alte proiecte internaţionale, unde a implicat tineri din România în schimburile de tineri: „Demo Young” şi „Warm Hearts” din Croaţia şi “ Young people and self-employed” din Slovenia.

Prin aceste mobilităţi, tinerii din Târgu-Jiu, dar şi din alte zone ale României, au interacţionat cu tineri din Croaţia, Cehia, Bulgaria, Portugalia, Lituania, Slovenia, Polonia, Turcia şi Ungaria. Asociaţia Scout Society este o organizaţie din Târgu Jiu care încurajează activismul şi voluntariatul în regiunea Olteniei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.