Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Manifestarea cultural-artistică ,,Aşa a fost la Unire…!”, aflată la cea de-a doua ediție, a fost prilejul perfect pentru ca elevii din Rovinari să „strălucească” pe scenă! Peste 100 de elevi, însoțiți de părinți, au participat, alături de cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 3, Școala Gimnazială Nr. 1 și Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, la activitățile dedicate Zilei Naționale a României.

rovn

Evenimentul pregătit cu multă atenție de elevi și profesorii lor a avut loc pe 28 noiembrie, în Amfiteatrul Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din orașul Rovinari. Aici, peste 100 de copii cu părinții lor, dar și nenumărați profesori au participat la cea de-a doua ediție a activității ,,Așa a fost la Unire…!”, inițiată de profesorul de religie Adrian Popescu.

Alături de cadrele didactice și elevii din Rovinari, la această activitate artistică au mai participat și elevi și profesori de la Colegiul „Henri Coandă” Târgu-Jiu.

Împreună au arătat cum trebuie să fie un român care îşi iubeşte neamul și țara. Elevii școlilor care au concurat au fost premiați, după care a urmat un minunat spectacol pentru cei prezenți. rovi

„Felicitări profesorilor coordonatori: Liliana Câlniceanu de la Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari și minunaților săi elevi de la clasa a-III-a B, Prof. Burlan Grigore, Colegiul Gheorghe Tătărescu şi neobosit îndrumător al tinerelor talente din Rovinari, Prof. Cioclei Adela, Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari, d-nelor profesoare de la «Henri Coandă», doamnelor profesoare Cocora Teodora şi Ungureanu Adina de la Colegiul «Gheorghe Tătărescu», prof. de istorie Pereteanu Daniel Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari, precum şi tuturor dascălilor care ne-au fost alături.

Totodoată, mulțumim domnului Dobleagă Marius, președintele Asociației Părinților de la Școala Gimnazială Nr. 3 prin intermediul căruia am putut distribui premiile participanților la concurs și mai ales bunului Dumnezeu care a îngăduit ca această activitate să fie una reuşită! Trebuie amintite aici și prezentatoarele Caval Denisa şi Kovaçs Maria, eleve ale Şcolii Gimnaziale Nr.3 Rovinari”, a spus profesorul inițiator Adrian Popescu.

Să ne iubim țara!

rovinari

„Țara nu se servește cu declarații de dragoste, ci numai cu muncă cinstită și, la nevoie, cu jertfă. Nu înseamnă ură împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenția că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic și conștient.

Muncă cinstită, viață curată, iubirea de semeni, împletirea datoriilor pe care le avem – adică faptele – aceasta înseamnă patriotism și nu vorbe deșarte”-spunea Mihail Sadoveanu, autorul care l-a inspirat pe profesorul Adrian Popescu. Tânărul dascăl predă religia și a vrut, după ce a citit aceste vorbe înțelepte ale lui Mihail Sadoveanu, să le insufle elevilor săi iubirea de patrie.

„Am pornit la drum în realizarea acestui proiect în momentul în care am citit într-o clasă, pe o planșă, citatul de mai sus. Desigur, fiecare cadru didactic a citit aceste rânduri elevilor, le-au comentat și interpretat. Cu toții am încercat să cultivăm în sufletele elevilor dragostea de neam și țară.

În aceste vremuri tulburi, în care influențele exterioare ne marchează sistemul de valori spiritual, am considerat că este necesar și binevenit să organizăm câteva activități cu încărcătură patriotică, în care să promovăm tot ceea ce este autentic românesc și valoros.

Am dorit ca elevii să simtă din plin bucuria de a fi român!”, a declarat inițiatorul acțiunilor, profesorul de religie Popescu Adrian, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari.

rovn

Lista câștigătorilor
Locul 1 a fost câștigat de echipa formată din elevii: Roşca Ruxandra (Colegiul Rovinari), Damian Adelina (Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari), Negrea Dana (Liceul nr.5 Târgu Jiu) și Cojocaru Maria (Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari).
Locul 2: Rădoi Irina (Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari), Mitran Melinda (Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari), Şurlan Maria (Colegiul Rovinari), Stănoiu Robert (Liceul nr.5 Târgu Jiu).
Locul 3: Brandibur Andreea (Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari), Dogaru Fabian (Școala Gimnazială Nr. 3  Rovinari), Mija Mihaela (Liceul nr.5 Târgu-Jiu), Lungu Mihai Răzvan (Colegiul Rovinari).
Mențiune: Mincă Daiana (Liceul Nr.5 Târgu-Jiu), Anghel Alexandra (Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari), Alexe Mariana (Colegiul Rovinari), Bicioi Luiza (Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari). Toți elevii au primit premii în cărți, drapele şi dulciuri.
Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.