Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Artiștii plastici gorjeni și autoritățile județului Gorj au fost prezente, joi, 1 februarie, la sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului, unde s-a vernisat expoziția „100 de artiști pentru România 100”.

În cadrul expoziției sunt prezentate 130 lucrări de pictură, sculptură, grafică şi tapiţerie realizate de 100 de artişti plastici: 50 din România (Argeş, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Deva, Gorj, Iaşi, Vâlcea) şi 50 din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina. Manifestarea este organizată de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

La deschiderea expoziției au fost prezenți ambasadorii Bulgariei, Serbiei și Moldovei, secretarul de stat, Paul Cotârleț din cadrul Ministerului Culturii, coordonatorul programului „Centenar“, trei directori de la galerii de artă din Bulgaria, 15 profesori universitari din ţară şi din afară, precum şi 15 artişti plastici din Bulgaria, cinci din Moldova şi șase din Serbia.

Spectacol coregrafic prezentat de Ansamblul „Doina Gorjului“

Ansamblul folcloric „Doina Gorjului“ a prezentat un spectacol coregrafic cu tematică brâncușiană. Ion Cepoi, directorul Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, a precizat că arta are puterea de a uni națiunile: „Acesta este Gorjul României și România Gorjului. Arta, prin limbajul său universal, unește oameni, popoare și destine. Este o superbă reuniune a cinci țări închinată numai frumosului, binelui și prieteniei. Expoziția de astăzi s-a realizat cu înțelegerea prietenească a 100 de artiști plastici care expun 130 de creații“.

 

Ambasadorul Serbiei în România a spus că expoziția va avea un  mare succes: „Sunt mai mult decât fericit să fiu prezent la această expoziție, care este organizată pentru a sărbători 100 de ani de România. Anul acesta se împlinesc 140 de ani de relații diplomatice dintre Serbia și România. Acest lucru spune foarte mult. Țările noastre au avut relații foarte bune și avem în continuare relații foarte bune. Nu am nicio îndoială că prietenia dintre cele două popoare va mai dura încă 140 de ani“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.