Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Naţional al Ţaranului Român vă aşteaptă miercuri, 16 martie 2022, începând cu ora 17.00, la vernisajul expoziţiei internaţionale de pictură, icoane, fotografie şi artă decorativă „Interferenţe Balcanice”, editia a II-a, care va avea loc la Sala Acvariu. Cuvântul de deschidere îl va avea Adina Moldova Ţitrea, curator al expoziţiei şi dr. Marius Tiţa, critic de artă.

Expoziţia reuneşte artişti din România, Bulgaria şi Grecia, ţări aparţinând regiunii balcanice, creând astfel nu numai punţi culturale, dar şi o nouă stare de normalitate în această perioadă dificilă care ne-a influenţat nu numai vieţile, dar şi activitatea artistică.

La aceasta a doua editie, s-au alaturat şi artişti din comunitatea greacă a căror contribuţie artistică a adus un plus de valoare acestui ambiţios proiect.

Alături de artiştii români se vor afla şi artişti din ţările balcanice vecine şi nu numai, încercând în acest mod să promovăm, în noul context cultural, o arie extrem de largă de trăsături specifice, mentalităţi, obiceiuri, apartenenţe culturale şi civilizaţionale, care integrează interculturalitatea balcanică.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 27 martie 2022, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Luni este închis. Intrarea este liberă.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.