Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Patru artiști din Gorj vor participa la Salonul Național de Artă Contemporană. Evenimentul se va desfășura începând cu 7 noiembrie, la Muzeul Național de Artă al României, acesta fiind la prima ediție. Cei patru artiști gorjeni sunt: Mihai Țopescu, Valer Neag, Vasile Fuiorea și Armand Landh.

 

Salonul marchează aniversarea Centenarului Marii Uniri, iar proiectul este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

„Dincolo de efortul recuperator şi de un anumit romantism al continuităţii, raţiunea profundă a actualului Salon Naţional de Artă Contemporană trebuie căutată nu doar în modelul interbelic, ci și în realitatea noastră imediată, în aspirațiile tacite ale artistului către o nouă percepție și, dacă se poate, către un nou statut. În plan nemijlocit, el se naşte ca o reacţie faţă de tendinţele centrifuge, de individualismul excesiv, de pericolul atomizării fenomenului şi, în acelaşi timp, faţă de riscul asocierii artiştilor în mici grupuri ideologico-pragmatice, uneori impenetrabile pînă la limita esotericului.  Cu alte cuvinte, Salonul Naţional este o pledoarie explicită pentru unitate și pentru diversitate, dar și o revoltă implicită a climatului artistic faţă de riscul proprie-i disoluţii din pricina bătăliei pe care artistul individual o duce zilnic pentru a supravieţui.” ,  a declarat Pavel Șușară – Curator general al Salonului Național de Artă Contemporană.

Potrivit organizatorilor, expozițiile vor fi deschise publicului într-o succesiune de vernisaje, după următorul program:
Muzeul Național de Artă al României: 7 noiembrie 2018, ora 18:00 – pictură și sculptură;
Galeria Orizont: 12 noiembrie 2018, ora 18:00 – mixArt;
Biblioteca Națională a României: 13 noiembrie 2018, ora 17:00 – arte decorative;
Galeria Galateca: 14 noiembrie 2018, ora 19:00 – expoziția Artă Tânără;
Muzeul Național de Artă Contemporană: 15 noiembrie 2018, ora 19:00 – multimedia;
Galeria Simeza: 15 noiembrie 2018, ora 19:00 – grafică și sculptură mică.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.