Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Artista târgujiană Maria Platzner, în vârstă de 12 ani, a reușit să câștige trofeul Festivalului Național „Gala cântecelor de iarnă“, care s-a desfășurat în urmă cu doar câteva zile.

Maria Platzner a reușit să câștige două premii importante la festivalul de la Craiova: premiul I la instrumente de suflat (flaut) și trofeul festivalului prin interpretarea vocală. „A fost foparte greu, pentru că au participat mulți copii foarte talentați. Au fost prezenți peste 100 de artiști care au partcipat la toate categoriile“, ne-a povestit Maria.

Se pregătește instrumental, dar și vocal

Maria Platzner este elevă în clasa a VII-a la Liceul de Arte din Târgu Jiu. Ea se pregătește, din punct de vedere vocal, cu Cristina Olteanu, de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, cu Ion Drăgan, de la Școala Populară de Artă, iar instrumental, cu profesoara Daniela Schileru, la flaut, iar la nai cu Ștefan Popescu și Dumitru Pasăre.
„Îi place foarte mult să cânte atât la instrumentele de suflat, cât și cu vocea. Nu i se pare greu pentru să se pregătească în paralel, pentru că că-i place foarte mult“, ne-a mărturisit bunica tinerei artiste.

Vrea să urmeze o carieră muzicală

Maria Platzner a fost descoperită din clasa I de către învățătoarea ei, care a îndrumat-o să se pregătească special pentru dezvoltarea calităților vocale. Așa a ajuns să se înscrie la Palatul Copiilor și, mai târziu, la Școala Populară de Artă. „Îmi place muzica folclorică specifică zonei noastre. Îmi doresc să devin o cântăreață de muzică populară, dar și să devin profesor“, a spus Maria. Ea are origini sase, bunicul său fiind din zona Sibiului.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.