Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Artistul vizual Maria Balea expune la Târgu-Jiu, la Galeriile Municipale de Artă ale Uniunii Artiștilor Plastici. Vernisajul expoziției de pictură „Remanent” va avea loc joi, 26 octombrie, de la ora 18.00. Evenimentul face parte din amplele manifestări organizate de autorități la împlinirea a 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului Arhitectural Brâncuși.
Joi, 26 octombrie, de la ora 18:00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu, va avea loc vernisajul  expoziției de pictură  „Remanent” al  artistei vizuale Maria Balea. Expoziția este parte componentă a manifestărilor dedicate împlinirii a 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, desfășurat în zilele de 26 și 27 octombrie la Târgu-Jiu. Manifestările sunt organizate de Primăria Municipiului Târgu-Jiu prin Centrul de Cercetare Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”. Parteneri Filiala Târgu Jiu a UAP din România și Institutului Cultural Român. În cadrul evenimentului dedicat împlinirii a 79 de ani de la inaugurarea ansamblului și intitulat generic Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” – Sens şi Devenire, va fi decernat Premiul Naţional „Brâncuşi” pentru anul 2016. Gala decernării premiului se va desfăşura la sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, începând cu ora 19:00.
Despre artista Maria Balea
Maria Balea este  născută pe 1 ianuarie 1962 în comuna Feleacu, judeţul Cluj, şi a absolvit Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoţia 1994, secţia Grafică, sub îndrumarea profesorului Ioachim Nica. Potrivit comunicatului UAP-filiala Craiova, artistita plastică amintită este, din 1999, membră a Uniunii – Filiala Arad. A avut expoziţii personale la Galeria de Artă Contemporană Zrenjanin (Serbia), Galeria Centrului Cultural Novi-Sad (Serbia), Galeria Naţionala Delta, Biblioteca Rouffignac de Sigoules (Franţa), Axa Art Gallery Timişoara, Galeria Helios Timişoara, Axa Art Gallery Timişoara, Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Art Chamber Gallery Goa (India).
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.