Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Filomela Tiștere, meșter popular și profesor la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, va reprezenta județul Gorj și România la Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim, care se va desfășura în a doua parte a lunii august.

filomela-tistere2
Târgul Internațional va avea loc în perioada 15–27 august 2016 la Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool” și Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser” din Ierusalim. Filomela Tiștere, din localitatea Tismana, este un artist popular cunoscut în meșteșugul țesutului covoarelor oltenești. Practică acest meșteșug de la vârsta de 12 ani, iar din anul 2004 lucrează la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu ca instructor. „Un meșteșug se învață atunci când simți ceva pentru el. Nu poți să faci ceva mecanic. Am deja mai multe persoane pe care le-am învățat și lucrează în timpul liber, când pot să lucreze, am copii care învață și le place”, a spus Filomela Tiștere.

Participare numeroasă
Pe lângă Filomela Tiștere, la Târgul Internațional de la Ierusalim și Ema Hagiu, artist plastic, Antonio Andrusceac și Andreea Mădălina Drăghescu.
Nu este prima dată când Filomela Tiștere reprezintă Gorjul și România la manifestări internaționale dedicate artiștilor populari.
La manifestare vor fi prezenți meșteri populari din mai multe țări, cum ar fi: Uzbekistan, Ucraina, El Salvador, Uruguay, Ecuador, Argentina, Armenia, Bolivia, Brazilia, Guatemala, Ghana Germania, Africa de Sud, India, Ungaria, Zimbabwe, Macedonia, Mexic, China, Peru, Cehia, Rusia, Israel etc.
În cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de dans, concerte de muzică.

La începutul acestui ani, Filomela Tiștere a mai participat, la începutul anului, la cea de-a 22-a ediție a Târgului de turism „International Mediterranean Tourism Market” din Tel Aviv, Israel.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.