Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În perioada 2015-2017, Fundația Cultural Științifică „Gheorghe Magheru”, a elevilor și profesorilor de la  Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, a derulat activitățile  din cadrul proiectului Erasmus K+ 2015 – 1 – RO01 – KA201 – 015114, având tema „Theatre Art for Education, Personal Development and European Citizenship – Arta teatrală pentru educație, dezvoltare personală și cetățenie europeană”. Săptămâna trecută s-a încheiat cu succes acest proiect, având loc diseminarea sa. 

Săptămâna trecută a avut loc diseminarea proiectului „Arta teatrală pentru educație, dezvoltare personală și cetățenie europeană, 2015 – 1 – RO01 – KA201 – 015114”. Proiectul a fost coordonat de Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” și Fundația Cultural Științifică „Gheorghe Magheru”, activitățile derulându-se pe parcursul a doi ani. Au fost implicate încă cinci țări europene: Spania, Italia, Suedia, Lituania și Polonia. Obiective proiectului au fost: crearea și consolidarea relațiilor dintre diferite organizații din Europa, îmbunătățirea încrederii în sine și a abilităților de comunicare ale adolescenților pentru o mai bună interacțiune cu alte persoane, prin înțelegere și practica de comunicare non-verbală; identificarea și controlul emoțiile pentru gestionarea conflictelor, folosind tehnici teatrale, dezvoltarea abilităților artistice și a creativității, îmbunătățirea abilităților personale de interacțiune și de construcții de poduri de încredere de lucru într-o echipa cu persoane de diferite culturii și tradițiilor, prin jocuri teatrale și povestiri, dar și consolidarea relațiilor dintre participanți, crearea unei atitudini pozitive față de valorile europene.

La conferința de diseminare a proiectului au participat: viceprimarul Adrian Tudor, de la Primăria Târgu-Jiu, Octavian Petrovici, Melania Popescu, de la ISJ Gorj, Olimpia Bratu, director Biblioteca Județeană Gorj, Aura Sichitiu, Albinel Firescu, de la Muzeul Județean Gorj, Ionel Dobre de la CJ Gorj și Cristian Vlad. Echipa de proiect a fost alcătuită din elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”: prof. Buzera Marius, prof. Verdeș Rocselana, prof. Ramona Uscătescu, prof. Diana Milosteanu, prof. Maria Cristian, bibliotecar Dan Irina și elevii: Miulescu Eugenia, Argeșeanu Andreea, Gogu Geamantan Andreea, Bușe Alin, Sasz Robert. „S-au prezentat rezultatele proiectului, piese de teatru românești, traduse în limba engleză și puse în scenă de elevii din cele șase țări: „Liceul” scrisă de eleva Gogu-Geamantan Andreea, „D-ale carnavalului” de Ion Luca Caragiale, „Ecaterina Teodoroiu – eroina de la Jiu”, adaptare după filmul Ecaterina Teodoroiu, în regia lui Dinu Cocea (1977 – 1978)”, a spus Carmen Vulpe, directorul adjunct al unității școlare.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.