Peste 1.800 de vizitatori, la „Noaptea albă a muzeelor“. Caricaturile „la minut“ realizate de Șai, atracția manifestărilor

Peste 1.800 de vizitatori, la „Noaptea albă a muzeelor“. Caricaturile „la minut“ realizate de Șai, atracția manifestărilor

- in Slider, Social
0
115 vizualizari

Peste 1.800 de vizitatori au trecut pragul celor două muzee din Târgu Jiu care au participat la manifestarea „Noaptea albă a muzeelor“. Muzeul Județean de Istorie și Arheologie și Muzeul de Artă au fost deschise sâmbătă seara până la miezul nopții. 

Cei mai mulți vizitatori, aproximativ 1.000, s-au înregistrat la Muzeul Județean de Istorie din Târgu Jiu. „Numărul vizitatorilor a fost mai mare decât anul trecut. Ne-am bucurat de interesul crescut din partea cetățenilor, care iubesc arta și istoria“, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj.

Caricaturile „la minut“ realizate de maestru Aurelian Șuță a reprezentat atracția serii. Artistul a stat ore întregi, până la închiderea manifestărilor pentru a-i desena pe doritori, în special copii. De asemenea, o expoziție inedită de caricatură purtând semnătura lui Șai a putut fi vizionată de către vizitatorii.

De asemenea, o soprană din Munchen de origine română și o balerină de la Craiova au susținut un moment artistic deosebit.

Karaoke și concerte la Muzeul de artă  

Oaspeții au mai putut vedea o expoziție de fotografie veche din perioada interbelică, „Gorjul de odinioară“, care aparține lui Jean Țârlea, precum și expoziția «Conacele de plai din zona Motru Sec», creațiile fotografice fiind realizate de Victor Troacă.
La Muzeul de Artă din Parcul Central, liceenii de la Liceul de Arte au prezenta momente de muzică clasică și ateliere recreative.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.