Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

img_3298Apreciatul arhitect Dorin Ștefan a fost prezent la Târgu Jiu, pentru a participa la lansarea cărții sale, „My modernism“. Evenimentul s-a desfășurat la Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu, în prezența a numeroși arhitecți, scriitori și artiști gorjeni. Arhitectul Dorin Ștefan se ocupă de realizarea proiectului de amenajare a Căii Eroilor, strada din Târgu Jiu care unește operele lui Brâncuși.

Dorin Ștefan a relatat cum a prins contur cartea sa. Acesta a spus că originile cărții se află în Bienala de la Veneția, care s-a desfășurat în urmă cu doi ani: „Cartea este povestea mea și a generației mele, care crede în modernism. Eu sunt un arhitect modernist. Nu știu dacă asta este bine sau e rău. E bine să fii modernist sau e bine să fii conservator? Adevărul se află, la ce de obicei, undeva la mijloc. Motivul principal al cărții a fost tema bienalei de la Veneția de acum doi ani care a fost: «1914-2014, o sută de ani de modernitate». Fiecare țară și-a prezentat modernitățile ei în această 100 de ani. O parte din carte a apărut în catalogul României pentru Bienală. Era un început și am dezvoltat ideea, astfel că a devenit o carte povestind despre modernitate”.

img_3301

Carte destinată publicului larg

Arhitectul precizează că a sa creație este destinată publicului larg și nu este, în primul rând, o carte de specialitate: „Este o carte care poate fi citită de publicul larg. Inițial, când am conceput-o pentru Bienala de la Veneția avea referiri strict arhitecturale, iar apoi am împănat-o cu povestea colaterală arhitecturii care este viața”. Prezentarea cărții a fost făcută de către cunoscutul scriitor gorjean Cristian Brebenel: „Inițial, privind coperta cărții și luând contact cu titlu, am crezut că este o încercare de a teoretiza cunoscând arhitectura, dar am înțeles repede că este vorba de un anumit tip de confesiune, însemnări apropiate unui gen de jurnal“.

Denisa Burci, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu, a susținut în cadrul lansării de carte un moment artistic, interpretând la vioară mai multe piese din muzica clasică.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.