Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Vineri, 15 aprilie 2022, începând cu ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc lansarea cărții pentru copii „Poienița cu stejar”, scrisă de Angela Târziu, prefațată de Daniela Pănăzan și ilustrată de Andrei Hancheș.

Autoarea, statornic colaborator al bibliotecii județene, a debutat în anul 1971, în revista „Gând tineresc” a Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, cu o poezie în vers alb. Primul volum în proză, „Vacanța cu pitici”, îl lansează în 2004. De-a lungul anilor, preaplinul sensibilității complexe a Angelei Târziu s-a revărsat în mii de rânduri, în vers și în proză, menite să descopere lumii…lumea sufletului ei, mereu în rezonanță cu natura și copilul ascuns în fiecare dintre noi.

„Dacă nu vă veți întoarce și nu veți redeveni precum copiii, nu veți ajunge în Împărăția Cerurilor”, cuvintele evanghelistului Matei, folosite de autoare ca motto pentru una dintre scrierile sale, însumează, fără doar și poate, întreaga filosofie a scriitoarei care și-a folosit talantul creând pentru cei mici.

„Poienița cu stejar”

În „Poienița cu stejar”, Angela Târziu ne propune o poveste plină de culoare și tâlc, care îi poartă pe micuții cititori în inima pădurii, printre viețuitoarele ei, atmosfera fiind construită rând cu rând și imagine cu imagine, într-o simbioză perfectă a talentului autoarei și al ilustratorului.

„O carte pentru copii este un balsam pentru suflet. Pentru suflet curat și nevinovat, dăruit de Bunul Dumnezeu cu bucurie neprihănită. Cartea de poezii a doamnei Angela Târziu, Poienița cu stejar, are menirea să umple cu această bucurie inima oricărui copil care va avea șansa de a se hrăni cu povestea lirică a stejarului din poieniță. (…) Nu lipsesc din poienița cu stejar rangurile/ierarhiile, imprimându-se în memoria cititorilor, dincolo de anecdotic, sensuri profunde ale vieții omului: respectul, toleranța, buna înțelegere, milostenia, întrajutorarea, iubirea, prietenia.

Toate aceste valori se regăsesc în mesajul pe care ni-l transmite cartea în complexitatea ei. Textul propriu-vis, completat de o ilustrație aleasă, devine o formă de artă, de înțelegere a cuvândului viu, care dă putere și care impresionează prin simplitate, prin eleganță și prin calitatea actului artistic. Îngemănarea lor artistică, talentul literar al doamne Angela Târziu și talentul de ilustrator al lui Andrei Hanchel, simbolizează triumful simplității într-o lume pandemică pierdută”, scrie Daniela Pănăzan în prefața „Poieniței cu stejar”.

La evenimentul de vineri va fi vernisată și expoziția de desene realizate de Andrei Hancheș pentru cartea „Poienița cu stejar”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.