Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O tânără din județul Gorj se află printre puținele persoane specializate în terapia Schroth. Andreea Ungureanu a urmat cursuri acreditate pentru a putea practica această metodă eficientă de tratament. În județul Gorj doar alte trei persoane mai cunosc această terapie, iar două lucrează la aceeași clinică unde Andreea își desfășoară activitatea de câțiva ani. 

Tânăra specializată în terapia Schroth a precizat pentru ce este utilizată această procedură medicală și care sunt avantajele ei. „Terapia Schroth este cea mai eficientă metodă de tratament a scoliozei și cuprinde un program de exerciții fizice, concepute special pentru a stopa deviația coloanei vertebrale. Exercițiile se efectuează sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului, scopul terapiei Schroth fiind îndreptarea coloanei vertebrale prin elongația activă a acesteia, derotarea vertebrelor prin respirație tridimensională, precum și tonifierea și strechingul musculaturii în poziția maximă corectivă”, a precizat Andreea Ungureanu, terapeut.

Specialistul precizează și ce categorii de vârste sunt supuse riscului apariției bolii pentru care se utilizează terapia Schroth. „Scolioza este o afecțiune gravă, ce apare îndeosebi la copii şi adolescenți, fiind o deviere a axului coloanei vertebrale în planurile frontal, sagital şi orizontal. În 80% din cazuri, scolioza predomină la adolescenții de sex feminin, iar formele severe apar în unul din zece cazuri, tot la fete. Boala se evidențiază, mai ales, în perioada de creştere rapidă din timpul pubertății, dar sunt şi cazuri în care aceasta apare mai devreme”, a mai spus terapeutul.

Andreea Ungureanu  este absolventă a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu și a urmat Universitatea „Victor Babeș”. Aceasta lucrează ca balneofiziokinetoterapeut la Centrul Medical pentru Sănătate Umană Gorj, iar în ultimii ani a dorit să se specializeze pe diferite terapii care să îi permită să îşi vindece pacienții sau să le îmbunătățească viața celor care suferă de forme severe a anumitor afecțiuni.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.