Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trofeul Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu”, organizat de Consiliul Județean Gorj, Consiliul Municipal Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic „Doina Gorjului”, CJCPCT Gorj, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, dar și Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, a fost câștigat de interpreta Andreea Ghițiu din Maramureș. Îndrăgita interpretă de la Gorj, Roxana Croitoru, a câștigat două premii în cadrul acestui festival: premiul de excelență in memoriam „Maria Lătărețu” și premiul I la soliști vocali.

andreea-ghitiu-gorj trofeu

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu” Târgu-Jiu și-a desemnat în această seară marii câștigători. Zeci de tineri din toate zonele țării au cântat pentru marele trofeu, însă acesta a ajuns în Maramureș.

Andreea Ghițiu, o talentată tânără din județul Maramureș, a fost declarată marea câștigătoare a acestui festival important. Cu lacrimi în ochi, tânăra a mulțumit atât juriului, cât și orchestrei „Doina Gorjului”. Fata a fost felicitată și de dirijorul Aurel Blondea, cel care a dirijat orchestra cât timp ea a concurat.

ghitiu-andreea„Noi doi am luat trofeul… ea a cântat și eu doar am ajutat-o. Menirea unui dirijor este să îi ajute în concurs pe toți. Andreea Ghițiu a fost cea mai bună (pe bune) și ne-a… furat trofeul de la Gorj. Au câștigat toți cei ce au reușit să treacă de preselecție, au fost copiii extraordinar de talentați, au fost instrumentiști din țară (și de la noi din Gorj) ce pot face parte dintr-o orchestră profesionistă… mă bucur pentru Andreea ca și cum ar fi copilul meu!!!!!”, a scris, pe Facebook, dirijorul Aurel Blondea de la „Doina Gorjului”.

„Pentru mine este o onoare mare să mă aflu la Târgu-Jiu, la unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din România. Misiunea juriului a fost una foarte grea. Acesta festival a dat României multe valori. Concurența de anul acesta a fost acerbă, toți și-au dorit să câștige, îi felicit pe toți concurenții, din suflet!”, a spus Elise Stan, președintele juriului Festivalului „Maria Lătărețu”.

Roxana Croitoru, două premii importante

roxana-croitoru

Gorjeanca Roxana Croitoru a câștigat două premii la cea de a 23-a ediție a Festivalului „Maria Lătărețu” 2016. Nora Mariei Lătărețu i-a înmânat Premiul de excelență in memoriam „Maria Lătărețu”, Roxana câștigând și premiul I la categoria „soliști vocali”.

Tot la această categorie a mai câștigat premiul I și Georgiana Necșa din județul Timiș. Ceilalți câștigători sunt: la categoria soliști instrumentali, premiul I a fost obținut de Tudor Vîrciu din județul Alba, premiul II de Valentin Precup din Teleorman și de Alexandru Chira din Sălaj, iar premiul III a fost adjudecat de Ștefan Mihalache din Gorj și de Ionuț Popescu din Olt.

Mențiuni au obținut soliștii instrumentali Marius Sperniac din Timiș, Ion Pobirci și Ciortea Cristina din Gorj. La categoria soliști vocali, premiul II a fost câștigat de Simona Alexandru din Teleorman și Denisa Bărbat din Alba, iar premiul III a fost adjudecat de Ionuț Cocuși din Ialomița și Florin Mihalache din Caraș-Severin. Mențiunile au mers la următorii soliști vocali: Adriana Soreanu din Gorj, Laurențiu Marian din Neamț și la Claudia Colniceanu din Buzău. Juriul a mai oferit și o mențiune specială unui talentat tânăr din județul Mehedinți: Cosmin Bîrlan.

 

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.