Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Andreea Chirițescu, actriță a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, joacă în „Lecții de viață” de la PRO TV și a colaborat și cu celebrul Mihai Bendeac la emisiunea „În puii mei”. Și-a dorit ca lecțiile pe care le-a primit de la oamenii mari care au învățat-o meseria de actor să le transmită, mai departe, și altor copii pentru a-i ajuta să înțeleagă societatea zilelor noastre și pentru a putea face față greutăților pe care le vor întâmpina de-a lungul vieții. Andreea Chirițescu, alături de Adrian Șerban, un alt actor al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, sunt profesorii de actorie ai Școlii de Teatru care și-a propus să formeze, nu neapărat actori, ci oameni.

Frumoasa actriță este convinsă că lecțiile pe care copiii le vor primi dacă vor alege să urmeze cursurile acestei școli, le vor fi mai mult decât utile în viață întrucât îi vor ajuta să socializeze personal și nu pe o rețea online, să se concentreze pe lucrurile care contează cel mai mult, să-și controleze emoțiile, să se dezvolte pe plan personal.

„Mi-am făcut această Școală de Teatru cu scopul de a forma noi orizonturi în mintea copiilor; de a-i face să înțeleagă altfel societatea de astăzi, pentru a face față cu ușurință greutăților pe care le vor întâmpina.

Mi-am propus să îi învăț să râdă din tot sufletul, să fie sinceri și inventivi, să le stârnesc spontaneitatea și curiozitatea pentru tot ceea ce înseamnă artă și drumuri frumoase în viață! Voi pune foarte mult accentul pe dezvoltarea personală, deoarece consider că suntem deficitari la acest capitol.

Teatrul îi va face să simtă altfel lucrurile și măsurile. Le va canaliza energia spre lucrurile importante și îi va face mai puțin emotivi. Și chiar dacă nu vor alege să devină actori, în viitor, vreau să îi ajut să devină oameni”, declară Andreea pentru Revista Cult-ura.ro.

Școala de Teatru „Andreea Chirițescu” a fost înființată acum 3 luni și încă mai așteaptă elevi care să îi treacă pragul. Vârsta celor care pot urma cursurile acestei școli începe de la 5 ani, iar cei care doresc să afle mai multe informații legate de înscrieri, pot lua legătura cu Andreea, lăsându-i mesaj pe facebook ( https://www.facebook.com/chiritescu.andreea.3 ), sau pot apela numărul de telefon: 0763 264 492.

Andreea are 27 de ani, este absolventă a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și masterandă la UNATC. Pasiunea pentru teatru și-a descoperit-o la 14 ani, urmărind, în premieră, piesa de teatru „Ultimul Împărat”, jucată pe scena teatrului unde lucrează acum ca actriță.

„Atunci când s-a deschis noul sediu al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” am văzut premiera „Ultimul Împărat”, și chiar dacă nu am înțeles mare lucru din ea, am știut că vreau să fiu ca EL.”, a spus frumoasa actriță care recunoaște că începutul de drum a fost greu, dar ambiția a făcut-o să nu renunțe nicio clipă la dorința pe care a avut-o de la 14 ani.

Chiar și acum, când își trăiește visul, greutățile nu au dispărut fiindcă meseria de actor cere multe sacrificii, dar drumul pe care l-a ales tânăra actriță este prea frumos pentru a alege altul, spune ea.

„Au fost multe casting-uri pe care nu le-am luat, dar nu m-am descurajat. Am fost avertizată că această meserie nu va fi una ușoară, dar nimic nu m-a făcut să dau înapoi, chiar dacă este îngrozitor de greu, uneori. Dacă asta îți este menirea, merită să lupți cu toate puterile pentru a o împlini! Mai ales că trăirile pe care le ai atunci când ești felicitat și înconjurat de ropote de aplauze, nu se compară cu nimic altceva”, povestește Andreea Chirițescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.