Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 12291278_488782297960038_2245913623424230438_oInterpreta Andrada Betej are 15 ani și este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din municipiul Târgu-Jiu. Copila este pasionată de muzică de când se știe și faptul că a copilărit la țară, în satul Dobrana al comunei Prigoria, a contribuit la dragostea pe care o simte față de tradiții și cântecul popular. Este talentată, iar acest lucru a fost confirmat și de premiile obținute de-a lungul anilor.

Andrada Betej a devenit cunoscută după ce a participat la emisiunea „Next Star” de la un important post de televiziune din România. Fata este originară din comuna Prigoria și are o familie frumoasă care a sprijinit-o mereu. Alături de cele două surori ale sale, Andrada își ajută mereu părinții. Acum este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teologic, acolo unde studiază la profilul Filologie. În paralel, copila studiază la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Atât ea, cât și sora ei mijlocie, cântă. „Am amintiri foarte frumoase de la Next Star. Am început să cânt de la vârsta de 9 ani, iar talentul meu a fost descoperit de domnul învățător Șearpe Ionel, în clasa a III-a. Pasiunea mea pentru muzica a fost susținută mereu de familia mea. Pentru mine muzica, în special cea populară, înseamnă totul! Muzica populară ne reprezintă poporul și neamul românesc! Atunci când cânt simt o mare bucurie!”, a spus Andrada Betej.

1911794_245451625626441_2143205727_nFinalistă „Next Star”

În 2014, Andrada Betej a participat la emisiunea concurs „Next Star” și a devenit una dintre finaliste. Experiența a fost un vis devenit realitate, spune eleva talentată. De-a lungul anilor, copila a câștigat numeroase premii. „După câștigarea ultimei ediții «Next Star» din sezonul III, am fost felicitată de foarte multă lume și am fost invitată la foarte multe evenimente! Am multe costume populare, dar mi-e foarte drag cel primit la «Next Star»! Am participat la foarte multe festivaluri de folclor și am obținut foarte multe premii, precum: Premiul I la Festivalul Euro Music 2015, Premiul I-Festivalul Sibiu Capitala Muzicală 2015, Premiul I la olimpiada de muzică-2016, Trofeul Festivalului De dor de primăvară, Caracal 2015, finalistă «Next Star» și multe alte premii. Îmi doresc să devin o cunoscută interpretă de muzică populară, să câștig în continuare premii și pe viitor să lansez un album demuzică populară”, a povestit copila.

Vrea să studieze pentru a reuși în viață

Deși are 15 ani, Andrada Betej știe că va putea reuși în viață doar dacă va munci și va învăța. Asta au învățațt-o părinții săi! „În viață mă voi baza pe studii, căci de mică mi-au spus părinții mei: «Dacă studiezi, vei ajunge unde îți dorești!». Citatul după care mă ghidez în viață este-«Îndură și luptă până la capăt!». Părinții mă susțin în tot ceea ce fac și mă învață să merg înainte indiferent de obstacolele întâmpinate în viață”, a declarat Andrada Betej.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.