Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

vizita ambasador in vietnamJudeţul Gorj are un potenţial turistic extraordinar, iar frumuseţea meleagurilor noastre cucereşte orice persoană care vine din alt colţ al ţării sau chiar din altă ţară. Cucerit de frumuseţea judeţului nostru a fost şi Valeriu Arteni,  ambasador al României în Vietnam, aflat în Gorj într-o vizită privată împreună cu soția. Diplomatul a spus că a fost plăcut impresionat de frumusețile naturale ale județului, în special de zona montană Rânca, dar și de folclorul și tradițiile gorjene, pe care a promis să le promoveze în cadrul activității sale diplomatice.

statiune-ranca1-300x179Vizita a fost prolifică, ambasadorul României în Vietnam având o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu. În cadrul întrevederii s-au discutat posibilităţile de colaborare, pe plan cultural – artistic şi nu numai,  între județul Gorj și diverse regiuni din Vietnam, având în vedere că, în ultimii ani, această țară asiatică a cunoscut o puternică dezvoltare și că există domenii de activitate în care se pot identifica puncte comune de interes.

Vietnam-day-7Valeriu Arteni a ţinut să menţioneze că şi Vietnamul este un loc frumos, care merită vizitat, astfel că a făcut o prezentare a statului din Asia de Sud-Est. Ambasadorul a precizat cum a evoluat Vietnamul în ultimele două decenii şi care sunt premisele de dezvoltare în următorii ani. Ţara este prezentată turiştilor şi sub denumirea de Ţinutul Dragonului Zburător, iar printre oraşele cele mai importante menţionăm: Hanoi, respectiv Hue şi Saigon. Printre  frumuseţile naturale uimitoare care atrag turiştii ca un magnet se află: Delta Fluviului Roşu – în zona de Nord; Delta Fluviului Mekong în Sud, parcuri naturale cu munţi de o frumuseţe aparte, dar şi plaje exotice.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.